My Wourkout Routine

by - července 14, 2012

Protože mé tělo v poslední dnech, týdnech, měsících a možná i letech odnášelo stresy spojené s učením do školy a také se na něm projevila dosti zanedbaná a hodně špatná strava, rozhodla jsem se, že teď, když už mám školní léta úspěšně za sebou se začnu opět věnovat pohybu trochu více. A protože jsem potřebovala, abych se do formy dostala kvůli plavkám poněkud rychleji, tak jsem brouzdala po internetu tak dlouho, až jsem objevila skvělý 30 Day Shred od Jillian Michaels.

O co jde? Jedná se o perfektně sestavené cvičení zahrnující jak kardio, tak posilování i strečink a slibuje velmi dobré výsledky, které můžu potvrdit.
Jillian si pro vás připravila 3 levely. Každý z nich zahrnuje zahřátí, kardio střídavě s posilováním a následný strečink. Každý level má 20 minut, ale čas ukazuje více, protože vám tahle trenérka občas něco vysvětlí a tak se čas protáhne. Celé video je anglicky, ale to vůbec nepřekáží v tom, abyste mohli podle nich cvičit. S Jillien cvičí 2 cvičenky. Jedna, která předcvičuje pro pokročilé a druhá, která ukazuje verze cviků  pro začátečníky, takže je na vás podle koho budete cvičit.

Důležité je, že během celého cvičení se nedělá žádná pauza a cvičí se každý den!
30 dní a 3 levely? To není náhoda. Každý level se cvičí 10 dní. Důležité je jak jsem již psala, ani jeden den nevynechat, což bude ze začátku těžké, ale pro mě se tohle cvičení stalo asi po 3 dnech takovou závislostí, že jsem se těšila až si půjdu zacvičit. A nebojte se, Jillian ví co dělá a její cvičení je světoznámé a velmi oblíbené.

Co budete pro cvičení potřebovat?
Určitě pohodlné a pevné boty, ručník, pohodlné oblečení a činky (nebo lahve s vodou, či cokoli jiného co vám činky nahradí). Popravdě, já prvních 5 dní cvičila bez činek, protože to pro mě byla opravdu fuška a první dva dny mi dělala potíž i chůze do schodů, jak jsem byla znavená.

1. Level
Tento level je řekla bych nejlehčí. Já se u něj popravdě nejvíce zapotila, ale to je asi tím, že se začíná a člověk ještě nemá žádnou kondici. Pokud tedy nesportujete denně již teď :-) I tak si ale myslím, že bez potu to nebude.

Den 1 - 10
2. Level
Tak tohle by měl být zlatý střed, ale u mě to opravdu neplatilo. Tohle kolo pro mě bylo nejvíce náročné, a to hlavně kardio kdy jsem opravdu kolikrát hodně nadávala, do čeho jsem se to pustila. Ale vydržela jsem.
 
Den 11 - 20

3. Level
Nejtěžší. Tak je alespoň prezentován. Pro mě to byla po druhém kole taková oddychovka a už jsem si cvičení opět užívala a hlavně jsem měla dobrý pocit, že se blížím k cílové rovince.

Den 21 - 30

Teď se určitě ptáte, jestli to funguje. Za mě můžu říct, že ano. Ale určitě vám nebude stačit jen můj názor a tak se můžete podívat ještě do diskuze sem kde se můžete podívat na fotografie před a po.

Za mě už nezbývá nic jiného, než vám popřát příjemné cvičení! Pusťte si nějakou oblíbenou hudbu, která vás vyburcuje k výkonu a užijte si to!
Jestli máte chuť pusťte se do toho a budu ráda, když mi pak napíšete jak se vám cvičí a jestli pozorujete nějakou změnu.

Mějte prima den
Petra

You May Also Like

8 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.