How To Organize Your Closet

by - září 11, 2012

Taky máte každé ráno problém, že nemáte co na sebe? A ještě hůř, když se někam chystáte třeba na party a máte na to pár minut?
Mám pro vás pár tipů, jak si uspořádat oblečení ve své skříni, abych vám trochu ulehčila a třeba i pomohla tento věčný problém odstranit.
Pojďme na to.

1. krok
Veškeré oblečení dejte ze skříně ven! Ano, opravdu veškeré, aby byla úplně prázdná. Věřte mi, je to potřeba.



2. krok
Udělejte si tři hromádky. První by mohla mít pomyslný název nebudu nosit a vyhodím, druhé budeme říkat nebudu nosit a dám někomu a třetí je ta, která vám zůstane, tedy budu nosit.
Při dělání hromádek je důležité být sám sobě opravdu upřímným a kritickým rádcem. Klidně si oblečení vyzkoušejte a dívejte se na sebe do zrcadla a řekněte si, jestli vám to sluší a jestli se v tom cítíte dobře. To co jste na sobě neměli více jak rok bych dala na hromádku nebudu nosit, pokud k tomu nemáte nějaký citový vztah. Ale ani citový vztah by se neměl přehánět, abyste ve finále neměli rádi všechno. Tohle chce opravdu zvážit. Dalším problém jej častá věta "budu to nosit až zhubnu." Opět špatně! Chcete se líbit a cítit dobře přece teď a ne někdy příště! Takže cokoli vám nesedí, pryč s tím. Uvolněte si místo pro kousky, které vám padnou DNES.
Takto vyřazené oblečení si rozdělte podle toho, zda jej vyhodíte, nebo někomu dáte. Darované kousky vybírejte tak, aby byly použitelné. Jako byste je dávali nejlepší kamarádce. Přece nechcete aby nosila zaprané, vytahané nebo děravé tričko. Takové kousky rovnou vyhoďte.
Hromádku oblečení, které si necháte si dejte bokem.


via
3. krok
Z oblečení, které si necháte si vyberte to, co si pověsíte na ramínky a to, co si poskládáte na hromádky. Já bych nejraději pověsila vše, ale bohužel k tomu nemám prostor.
Určitě byste měli pověsit bundy, saka, šaty a halenky. Tohle byste skládat neměli, abyste to nemuseli pokaždé žehlit.


4. krok
Oblečení si do skříně roztřiďte podle jednotlivých typů. To znamená bundy, kalhoty, trička, svetry, šaty, sukně, saka, topy, halenky a podobně. Určitě by vám ráno neulehčilo oblékání mít oblíbený top schovaný mezi svetry.



5. krok
Poslední krok, který se může zdát někomu ujetý, ale mě hodně pomáhá, je poskládat si každou sekci podle barev. Barvy mám od tmavé po světlou. Tedy od černé, přes šedou, hnědou, zelenou, modrou, červenou, růžovou až po bílou.
Barevné seřazení každé sekce (tedy kalhoty od tmavé po světlou, trička od tmavé po světlou apod.) vám ušetří ráno hodně času při hledání kousků, které by k sobě ladily. Také vám to může ušetřit hodně peněz, protože uvidíte například kolik máte modrých triček a tak si nepůjdete do obchodu koupit 101 tričko, ale koupíte si třeba zelené, které vám ve skříni chybí a přitom by se vám hodilo.
Jestli jste došli až sem, máte uspořádanou skříň a teď už byste ráno neměli vstát a říct si, že nemáte co na sebe, nebo aspoň ne každý den :-) Doufám.
Mě tohle uspořádání vyhovuje a musím říct, že takovouto čistku dělám tak dvakrát do roka, před začátkem jara a před začátkem podzimu, kdy sezónní oblečení dávám do popředí a mimosezónní oblečení dávám "k spánku". A taky se mi tenhle pořádek daří udržet přibližně 6 měsíců, ne vždy mám totiž po návratu domů náladu uklízet přesně podle barev a sekcí a tak se mi občas stane, že sako pověsím mezi sukně, nebo kalhoty mezi trička a časem je prostě potřeba vše vrátit tam, kam to patří.

Pokud máte i vy nějaký tip na to, jak si uspořádat efektivně skříň napište mi. Každý vylepšovák se hodí.
Doufám, že jsem vám aspoň trochu pomohla.
Mějte prima den
Petra

You May Also Like

2 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.