How To: Clean Your Makeup Brushes

by - října 17, 2012

V dnešním článku bych vám chtěla ukázat, jak si čistím své štětce na make-up. Věřím, že znáte spousty způsobů, ale jeden navíc nikdy neuškodí. Štětce si takto čistím vždycky když mám pocit, že už to potřebují. Není to v žádném pravidelném intervalu. O tom, že štětce byste si měli čistit kvůli bakteriím, které se na nich usazují, tady psát nebudu. Doufám, že všichni víte, jak je to důležité.

Potřebovat budete olivový olej a toaletní papír (případně papírové kapesníky nebo papírové kuchyňské utěrky). Vše co uděláte je to, že si nalijete trochu olivového oleje na toaletní papír a štětce budete o něj otírat, jako byste se malovali. Olivový olej vám pomůže odstranit ze štětců make-up a uvolní barvy z malování. Každý štětec takto očistěte asi dvakrát až třikrát, dle potřeby. Ubrousek nemusí být stoprocentně čistý, zbytek umyjete šampónem.


Dalším krokem je mytí štětců. Pusťte si v umyvadle vlažnou vodu (nesmí být studená ani příliš horká) a štětce umyjte šampónem, nejlépe dětským nebo nějakým šetrným. Pokud ale použijete normální nic strašného se nestane. Předpokládám, že většina z vás má doma syntetické štětce a ne ty s přírodními vlákny. Ale o své štětce byste se měli starat hezky, takže klidně do lepšího šampónu investujte. Nakonec štětce umyjte ještě kondicionérem. Já štětce umývám tak, že si dám do dlaně trochu šampónu, štětcem párkrát zakroužím a pak ho promnu a opláchnu. To samé provedu s kondicionérem. Důležité je štětce držet vždy co nejvíc svisle, aby vám do nich nenatekla voda.


Důležitým krokem je sušení. Štětce vždycky sušte naležato! Pokud je postavíte, voda vám do nich zateče a štětce se tak můžou zničit. Taky je nikdy nesušte na puštěném topení! Dopřejte jim čas, třeba přes noc a nechte je uschnout volně. Štětce jsou po této proceduře krásně voňavé, měkké a opět připravené zkrášlovat vás.


A jak si štětce čistíte vy? Máte nějaký osvědčený trik, nebo používáte stejný způsob, případně nějaký čistič štětců přímo od nějaké značky?

You May Also Like

19 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.