Maska z ovesných vloček

by - října 26, 2012

To, že ovesné vločky snídám, protože jsou zdravé a výživné, už víte, ale víte taky že jsou skvělé pro pleť? Díky obsahu vitamínu B, minerálů, železa, lecitinu, vápníku a bílkovinám vaši pleť vyčistí a taky jim dodá potřebné živiny. Pro ty z vás, kteří máte citlivou pleť mám upozornění, že tuto masku raději nezkoušejte. A i ostatní by si měli nejdříve zkusit masku dát pouze na t-zónu, která snese víc a tváře pokud možno vynechat.


Potřebovat budete ovesné vločky, mlýnek ve kterém vločky pomelete a teplou vodu (ne horkou). Teď už musíte najít jen správný poměr vloček a vody. Já použila 2 lžíce vloček a 3 lžíce vody. Masku v přiměřeném množství nanesete na požadovanou část obličeje a necháte zaschnout přibližně 30 minut. Pak se maska jakoby vydrolí (to je právě ta část, proč ji nedoporučuji pro citlivou pleť). Pokud vám drolení nebude vyhovovat, tak masku smyjte. I tak se pleť částečně vyčistí. Ten kdo drolení vydrží, tak bude mít čistou (nečekejte ale hned po první aplikaci 100% čisté póry) a jemnou pleť.


A na závěr ještě pár tipů. Pokud chcete pleť během čistění také vyživit, tak stačí přidat žloutek, olivový olej nebo třeba rozmačkaný banán. Ovesné vločky můžete použít také k obkladu nebo k vyrobení vlastního tonika. Pro obklad stačí vločky namočit ve vodě, mléku nebo bílém jogurtu, dáme je na gázu nebo čisté plátno a přiložíme na dvacet minut na obličej. Pak smyjeme. Pokud chcete vyrobit tonikum tak lžíci vloček povaříme ve 250ml vody a slijeme. Tonikum můžeme uchovat v lednici několik dní a omýváme jím pleť po dokonalém vyčištění.


Teď už víte, že vločky jsou nejen levné, chutné ale velmi přínosné i pro pleť.
Co vy a ovesné vločky? Znáte tuhle masku nebo jiné vychytávky o které se chcete podělit? 

You May Also Like

16 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.