Silky Hair On A Budget

by - října 30, 2012

Protože mi poslední dobou přijdou mé vlasy hodně vysušené, rozhodla jsem se, že jim dopřeji ozdravnou kůru. Na nějakou dobu jsem vynechala fénování, žehlení i kulmování a vlasy jsem vyživovala. Nechtěla jsem ale utrácet peníze za kosmetické výrobky jako masky, zábaly či podobně, neboť ne vždy se člověk trefí do něčeho, co mu sedne a kupovat a zkoušet co je to pravé stojí přeci jen dost peněz. A tak jsem sáhla po starém dobrém osvědčeném produktu, kterým je olivový olej.


Olivový olej je skvělý pro hydrataci a vyživení pokožky. Určitě doporučuji, dopřát si alespoň jednou měsíčně takové malé spa, kdy se naložíte do vany, peelingem zbavíte pokožku starých buněk a pak se natřete nahřátým olivovým olejem. Jen doporučuji jít spát ve starém pyžamu, protože se zamastí. A pokud byste chtěli udělat i něco pro své ruce a nehty, pak nahřátým olivovým olejem pořádně promněte ruce, promasírujte nehtové lůžko a na noc si navlečte bavlněné rukavice.

Teď už ale k samotným vlasům. Stačí, když si do dlaní nanesete malé množství oleje, řekla bych tak polévkovou lžíci, maximálně dvě a rukama projedete vlasy po celé délce. Pak je pořádně rozčešte. Pokud chcete, můžete si je na noc sepnout. Doporučuji spát na ručníku, abyste si vše nezamastili. Ráno pak stačí vlasy umýt šampónem. Vlasy budou jemné, lesklé a olivový olej se postará o prevenci proti třepení konečků. Pokud chcete vyživit o kořínky vlasů, pak olej naneste i na pokožku hlavy. Tomu by se však měli vyvarovat všichni s vyšším sklonem k maštění vlasů.

Na závěr bych chtěla podotknout, že je nejlepší olej nanášet alespoň na jeden den umyté vlasy, a to jednou za týden či jednou za čtrnáct dní. Nečekejte zázraky hned po první aplikaci, ale chce to čas a pravidelnou péči.

A jak se na olivový olej díváte vy? Používáte ho jen v kuchyni, nebo také jako kosmetického pomocníka?

You May Also Like

22 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.