Celozrnný chléb se sušenými rajčaty

by - února 05, 2013

V neděli jsem na facebooku zveřejnila svůj první pokus o domácí chléb a protože jste si hodně žádali o recept, tak jsem se rozhodla, že mu věnuji celý článek. Protože jsem nechtěla jen tak obyčejný chléb, rozhodla jsem se, že do těsta přimíchám pár surovin. Potřebovala jsem dovypotřebovat salátová semínka a tak jsem je přimíchala. A co jiného by se k nim mohlo hodit než sušená rajčata?! Chléb byl výborný a hlavně domácí. A neznám nic lepšího než čerstvý a ještě trochu teplý chléb se smetanovým sýrem nebo máslem a pažitkou. 


A jak na něj? Připravte si: 
  • 150g celozrnné mouky (chlebová nebo žitná)
  • 300g hladké mouky pšeničné
  • 300ml vlažné vody
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 lžíce soli
  • lněná semínka
  • sušená rajčata (můžete nahradit čerstvými bylinkami)
V troše vlažné vody necháte vzejít kvásek. Poté přidejte veškeré ingredience a vypracujte těsto, které nechte alespoň hodinu vykynout. Množství semínek a nakrájených sušených rajčat je zcela na vás. Těsto jemně vytvarujte a vložte na plech, nebo do formy vyložené pečícím papírem. Chleba pečte 20 až 30 minut, a to při 180°. Během pečení jej potírejte vodou.
Zkoušli jste domácí pečivo? A co byste si do těsta přidali vy?

You May Also Like

18 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.