Chuťovka z listového těsta

by - července 25, 2013

Když jsem zveřejnila v jednom ze svých souhrnů týdne listové šneky, vzbudili u vás velký ohlas a psali jste si o recept. A tak jsem se nenechala dlouho přemlouvat a je tady. Předem upozorňuji, že je to opravdu jednoduché, rychlé a hlavně návykové, a to nejen pro vás samotné, ale také pro všechny okolo, kterým tuto dobrotu připravíte.


Potřebovat budete:
  • listové těsto
  • cokoli na co máte chuť a čím těsto naplníte
  • jedno rozšlehané vajíčko

Těsto si koupíte buďto už jako hotové pláty a nebo si jej rozválíte doma sami. Pak stačí na těsto pokládat vše na co máte chuť - sýr, slanina, olivy, žampiony, šunka, cibule.... Pokud děláte šneky na slano můžete je potřít také rajčatovým protlakem, kečupem či čímkoli jiným co máte rádi. Pak už jen obložíte podle chuti. Na sladko můžete zvolit marmeládu, ovoce, tvaroh, jablka...je toho požehnaně.

Já tentokrát zvolila salám, lahůdkovou cibulku a sýr pro první variantu, sušená rajčata, parmskou šunku a sýr jako druhou možnost a do třetice jsem nakombinovala rukolu, černé olivy a opět sýr. Všechny plátky jsem předtím lehce potřela kečupem.



Obložené těsto srolujeme a nakrájíme na kolečka. Tady to chce trochu trpělivosti a klidu, aby vám náplň nevypadala. Pokud dělám šneky na slano, tak většinou přidávám sýr, aby lépe drželi. Na závěr každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem, což je také trochu zpevní.

Teď už stačí vložit do předehřáté trouby na 200°C a péct 10-20 minut dozlatova, podle výkonu trouby.

Tak jakou variantu vyzkoušíte jako první?

You May Also Like

23 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.