Moje péče o pleť na dovolené

by - srpna 23, 2013

Na dovolené jdou veškeré kosmetické vychytávky stranou a kladu důraz na základní, jednoduchou péči a hlavně ochranu před sluníčkem. Proto byste u mě v kosmetické taštičce nenašli nic kromě denního krému, micelární vody a opalovacích krémů. A které konkrétní kousky to jsou?


1) DENNÍ KRÉM /Mixa/
Tento 24hodinový zklidňující hydratační krém jsem si s sebou vzala z důvodu, že je vhodný i pro citlivou pleť a neznám nic horšího, než si dát na podrážděný obličej od sluníčka krém, který by mě pálil, štípal a ještě by mě stahoval. U tohoto se mi to nestalo a to už se můj pobyt blíží ke konci. Pleť je hydratovaná, zklidněná a ačkoli mám smíšenou pleť tak se nelesknu a ani to nevypadá že bych měla na obličeji olejovou masku. I přes hutnější konzistenci se krásně roztírá, rychle se vsákne a není to takový ten těžký krém.

2) MICELÁRNÍ VODA /Bioderma/
Zelenou micelární vodu vlastním už nějaký ten měsíc a moje láska k ní stále trvá. Když mě obličej po opalování v kombinaci se slanou vodou štípe, tak stačí přetřít vatovým tampónem s micelárkou a je po problémech. Navíc pleť vyčistí, zklidní a nestahuje ji.

3) KRÉM PO OPALOVÁNÍ /Garnier/
S kosmetikou Garnier mám zatím dobré zkušenosti a když jsem v drogerii viděla slevu na řadu krému na a po opalování, tak jsem neváhala. Tento krém obsahuje navíc jemné třpytivé částečky, takže opálení se zvýrazní. Zároveň je pokožka hydratovaná a hebká o což se stará olej Monoi o který je tento krém obohacen /olej Monoi je výsledkem spojení květů gardénie a kokosového oleje/. Krém se rychle vsákne a nelepí se na oblečení, takže jsem ráda, že jsem si tento výrobek pořídila.


4) BALZÁM NA RTY /SUNDANCE/
Nikdy jsem neuvažovala o balzámu na rty na opalování, ale minulý rok jsem po něm přeci jen sáhla a používám ho dodnes. Ochranný faktor 20 je podle mého názoru dostačující, ale pokud máte špatný pigment a citlivou pleť sáhněte klidně po vyšším. Tento balzám rty hydratuje, chrání před sluníčkem a neštípe. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že ze začátku barví do růžovo-bíla, takže to chce přesnou aplikaci na rty.

5)KRÉM NA OPALOVÁNÍ /Bioderma,Garnier/
Stejně jako po opalování, tak i na opalování mám krém od Garnier. Zvolila jsem ochranný faktor 30, protože jsem se rozhodla, že raději přijedou domů méně opálená, ale nechtěla jsem už nikdy zažít pocit pnoucí a horké spálené pokožky, což se mi už párkrát podařilo. Krém krásně voní, rychle se vsákne a i po vykoupání na pokožce zůstává. Když vyjdu z vody, je vidět lehký náznak krému, ale takový ten šílený bílý nános, který většina krémů způsobuje to není, navíc stačí minutka, dvě na sluníčku a bílá je pryč. Krém pokožku krásně hydratuje a nemám po něm takový ten ulepený pocit. Krém je vhodný na obličej, neštípe, nestahuje a je příjemný. A když už jsme u toho obličeje, tak jsem Garnier střídala s Biodermou, taktéž s ochranným faktorem 30. Ani ta neštípala, rychle se vsákla, krásně voněla a pleť hydratovala. I bílý film po koupání je patrný, ale opět dokud alespoň trochu neoschnete. Pokud bych měla porovnat Garnier a Biodermu, tak rozdíl bude nejspíš ve složení, které já nestuduji. Na první pohled a používání po pár dnech rozdíl nevidím.

To je celá má kompletní péče o pleť na dovolené. Vlastně bych ještě neměla zapomenout, že pravidelně před a během dovolené beru betakaroten v tabletkách, který chrání kůži před škodlivými vlivy UV záření, zpomaluje proces stárnutí a podporuje opálení.

Jak o svou pleť pečujete na dovolené vy? Používáte nějaké speciální výrobky?

You May Also Like

14 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.