Vánoce u nás

by - prosince 26, 2013


Vánoce se u nás doma tráví tradičně. Zdobení stromečku, na večeři kapr a bramborový salát, rozbalování dárečků a sledování vánočních filmů a pohádek, během čehož se pojídá dobré jídlo. Stromeček zdobím již pár let na Štědrý den ráno. Při tom si pustím televizi, popíjím čaj a jím cukroví. Kolem mě běhá Stacie, která by si nejraději taky něco dala a zbytek rodiny se stará o štědrovečerní občerstvení. 


Po obědě chodíváme většinou na procházku, ale protože jsem letošní Vánoce nemocná, tak jsem se ji musela vzdát. Odpoledne balím dárky a k večeru už se všichni těšíme na dobrou večeři, během které nám pohledy občas uniknou na svítící stromeček, který vytváří tu pravou atmosféru. 


Rozbalování dárků je vždy běh na dlouhou trať, i když si každý rok říkáme, že si dáme jeden dárek. Ale znáte to. To se vám líbí, u tamtoho si řeknete, že by to taky mohlo udělat radost a pak se to sejde a vy kolem stromečku sedíte pár hodin. Protože se přes rok vídám s rodinou vždy jen krátce a ne tak často jak bych chtěla, tak si tuhle společnou chvíli vždycky užívám. Možná proto i dárky schválně rozdávám co nejpomaleji. Letos si to rozbalování užila nejvíce snad Stacie, která když zavětřila dobroty, tak se do roztrhávání papíru pustila s vervou. I já jsem letos byla moc spokojená. Malou ochutnávku mých dárečků vám přináším už dnes.


Po Štědrém dni mě pak čekají návštěvy rodiny a přátel, takže si ty svátky opravdu užívám. Jediné co mě na celých Vánocích mrzí je to, že mi vždycky tak rychle utečou.

Jak trávíte Vánoce vy?

You May Also Like

37 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.