Okurková maska

by - ledna 11, 2014

Jak už víte, rozhodla jsem se v letošním roce více relaxovat a věnovat se sama sobě. Proto jsem se tentokrát rozhodla, že si udělám domácí lázně a dopřeji si pleťovou masku, kterou si sama vyrobím. Domácí masky mám ráda a v zásobě mám tolik receptur, že tahle nebude určitě poslední, která se na blogu objeví. 

Za poslední týden jsem se cítila unavená, strhaná a moje pleť nevypadala moc svěže. Proto jsem zvolila okurkovou masku, kterou připravíte smícháním nastrouhané okurky a bílého jogurtu nebo tvarohu. Poměr ingrediencí nechám na vás podle toho, jaká konzistence vám více vyhovuje. Teď už stačí nechat masku 15 minut působit a poté umýt vlažnou vodou.


Okurka vaši pleť osvěží, jogurt nebo tvaroh vyživý a zhydratuje. Pokud byste chtěli ještě účinek navíc, stačí přidat pár kapek citrónu, které se postarají o dodání vitaminu C, rozjasnění a ještě napomůžou k vyrovnání barevných nerovností pleti. Při citlivé pokožce však citrón vynechejte.

Vyrábíte si domácí masky? Přiznejte se mi do komentáře, kdo z vás si dal při krájení nebo loupání okurky nějaké to kolečko nebo slupku na obličej stejně jako já.



You May Also Like

22 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.