Svěží cheesecake

by - května 22, 2014

Dva dny zpátky jsem se odhodlala k pečení mého prvního cheesecaku. Tento dezert miluji, protože osvěží, je lehký a můžete ho připravit na tisíce způsobů. A protože pro horké dny je tento osvěžující dezert ideální, tak se dnes podělím o tu svou prvotinu.


Těsto ze dvou balení rozdrcených červených sušenek Bebe a 150g rozpuštěného másla jsem upěchovala do dortové formy vyložené pečícím papírem. Těsto jsem vynesla i trochu na okraj, abych měla jistotu, že se mi dort nerozpadne. Korpus se dá ztuhnout do lednice na tu chvíli, než si vyšleháte náplň z 500g tvarohu, 300g sýru typu lučina (já použila palouček z Lidlu), 1 kelímku zakysané smetany, 4 žloutků, 200g krupicového cukru a šťávy a kůry z jednoho citronu. Vzniklou náplň vlijete do dortové formy a pečete při 180°C na 30 minut. Na závěr cheesecake potřete celým kelímkem zakysané smetany a pečte ještě 5 minut. 



To nejhorší máte za sebou. Když dort vychladne, dáte ho do lednice na pár hodinek, aby se úplně vychladil (já ho tam nechala asi pět hodin, protože jsem si chtěla být jistá, že i zatuhne a zůstane celý). A teď už si můžete vyhrát se zdobením podle vaší chuti a fantazie a nebo se do něj rovnou pustíte.

U mě tentokrát k dozdobení zvítězily čerstvé borůvky a cukr smíchaný s drcenou mátou. Když už svěže, tak pořádně.

Máte rádi cheesecake? Jaký je váš oblíbený?



You May Also Like

41 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.