Mé vánoční sušenky

by - prosince 20, 2014

Kuchyní se line vůně Vánoc se špetkou skořice. To znamená jediné, rozhodla jsem se upéct nějaké to cukroví, abychom měli o svátcích co mlsat. Letos jsme si s mámou pečení tak trochu rozdělily. Ona, jako zkušenější, si vzala na starosti starou dobrou klasiku. Linecké s marmeládou, karamelové rohlíčky a ořechy. Já to pojala jednoduše, respektive jsem dostala tip na to, jak si to ulehčit.

A tak vznikly tyhle vánoční sušenky. Líbí se mi ten název a tak pojďme přejít ten fakt, že pod sušenkami si většina z nás představí něco trochu jiného. Můžu však slíbit, že si na nich pochutnáte a zvládne je opravdu každý.

Na těsto jsem použila starý, dobrý a osvědčený recept, při kterém si procvičíte svaly. Tedy u toho zpracování těsta ze 750g hladké mouky, 250g moučkového cukru, 3 žloutků a 500g Hery. Po náročné práci si musíte odpočinout, takže si uvařte oblíbenou kávu nebo čaj a odpočiňte si tak na dvě hodinky. To těsto to totiž potřebuje taky.

Po nabrání sil začněte válet pláty, ze kterých vykrojíte oblíbené tvary. Sněhová vločka, zvoneček, hvězda a stromeček - ty jsem zvolila já. Vaše výtvory pečte při 160°C přibližně 10-15minut, dokud nebudou sušenky krásně zlaté. Při chladnutí ještě ztvrdnou, takže se nebojte, že by vám nekřupaly.

Na závěr dopřejte této chuťovce lehký poprašek z moučkového cukru smíchaného se skořicí a nezapomeňte nějakou tu sušenku ochutnat. Opravdu ale jenom pár, aby vám zbylo také něco na Vánoce.

Jaký je váš oblíbený druh cukroví a kolik druhů doma pečete?


You May Also Like

6 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.