Z knižního koutku № 1

by - ledna 05, 2015

V roce 2014 nastal v mém životě jeden velký zlom. Začala jsem zase více číst, a to díky Verči, která mě do toho tak trochu uvrtala. Začalo to koupí čtečky Kindle a pokračuje to doplňováním mé knihovny. Já věděla, proč si koupit mou vysněnou, velkou a bílou knihovnu. Ještě dokoupit ušáka /křeslo/, pořádnou lampu a bude to ideální.

Už se vidím, jak v mém čtenářském, knižním koutku relaxuji a vybírám pro vás skvosty, které podle mě stojí za přečtení. Jednou za čas vám o některém z nich napíši a třeba vás tak inspiruji, abyste i vy přečetli pár stránek. Samozřejmě se budu těšit i na vaše doporučení. Najít v knihkupectví mezi nacpanými regály dobrou knížku, to občas vyžaduje hodně velké úsilí.

Dlouho jsem přemýšlela, která knížka by měla tuhle kapitolu mého blogu otevřít a pak jsem ji uviděla a bylo rozhodnuto. PS: Miluji tě - kdo by neznal film, kde si hlavní roli zahráli Hilary Swank a Gerard Butler. Mnoha lidmi odsuzován kvůli přeslazenosti, ale převážnou většinou milován. Já patřím k té druhé skupině, takže když jsem viděla knížku od Cecelie Ahern v regálu jednoho knihkupectví, utíkala jsem pro ni a tak trochu jsem doufala, že než se k poličce dostanu, tak jeden z posledních tří kousků tam pro mě zůstane. Všimněte si, že film má v názvu "miluji" a knížka "miluju" - já si toho všimla až díky psaní tohoto článku.


A o čem knížka je? Kdyby se přeci jen někdo našel, kdo by příběh Holly a Gerryho neznal, tak jen ve zkratce. Šťastný manželský pár je rozdělen náhlou smrtí Gerryho, kterou má na svědomí rakovina. Holly svůj život tak trochu odepsala, ale jen do té chvíle, než dostane od Gerryho balíček dopisů, které pro ni sepsal a ve kterých ji žádá o to, aby splnila jisté úkoly. Holly dostává novou chuť do života a za pomoci dopisů, přátel a rodiny začíná objevovat rozmanitosti, které nový život nabízí. 

PS: Miluju tě je jeden z těch románů u kterého se pobavíte, možná uroníte i slzu a hlavně ho přečtete jedním dechem. Ještě dlouho po dočtení poslední stránky na něj budete myslet a možná vás donutí, stejně jako mě, pustit si znovu i film. 

Kdo z vás viděl film a kdo četl i knížku?

You May Also Like

12 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.