Londýn - skrz můj objektiv

by - března 02, 2015

Buckingham Palace, Tower of London, Tower Bridge, St. Paul´s Cathedral, Hyde Park, Regent´s park, The Sherlock Holmes Museum...to je jen výčet památek a důležitých míst, které najdete snad v každém průvodci Londýna. Pokud se člověk vydává do Londýna poprvé, měl by alespoň některé z nich navštívit, ale také by se měl jen tak procházet uličkami, parky a užívat si atmosféry, která je v tomto městě jedinečná.

Ačkoli jsem byla v Londýně už podruhé, neodpustila jsem si to a musela jsem vidět některá ta významná místa znovu. Cestou k nim jsme však volili často postranní uličky bez turistů, které byly zaplněny místními bary, obchůdky a kavárnami.


Protože nám vyšlo počasí a bylo venku takové to jarní, slunečné počasí, loudali jsme se parky, kde jsme pozorovali místní veverky, kachny a jinou zvěř loudící po pozornosti, nebo spíše svačinách turistů, všímali jsme si detailů a maličkostí všude kolem nás a taky jsme se občas zdrželi u nějakého toho krámku nebo kavárny, kde jsme obdivovali hlavně výběr koláčů a jiných dobrot.

Mě osobně zaujal psí obchod, ve kterém jsem chtěla vykoupit polovinu věcí pro Stacie. Úžasné bylo, že si zákazníci mohli v klidu nakoupit a jejich pejsci běhali po obchodě s jinými čtyřnohými kamarády a mohli si odpočinout na polštářích a občerstvit se v přichystaných miskách. Byl to takový ten rodinný obchůdek, kam se budete rádi vracet.




Jenže takové prozkoumávání města bývá náročné a je potřeba někde nabrat síly. My měli to štěstí, že jsme narazili na Borough Market. Nejdříve jsme jedli očima a nasávali jsme atmosféru obrovského tržiště a pak jsme začali s ochutnáváním. Prodejci byli hrozně milí a svým potencionálním zákazníkům nabídli k ochutnání vybrané kousky. Pražené kešu v cukru, oříšek s čokoládou a skořicí nebo třeba rizoto - to byly dobroty, které jsem ochutnala já. 

Na cestu jsme si pak zakoupili čerstvé bagetky se sýrem a olivami a přítel, co by milovník sladkého, odcházel spokojeně s koblihou plněnou vanilkovou omáčkou. Nezapomněli jsme se zastavit v oblíbené kavárně Costa Coffe a pak už jsme nasedli na proslulý červený autobus a nechali jsme se několik desítek minut vozit po Londýně. Skvělá tečka za  naším pobytem.


Londýn byl úžasný a kdybych mohla, napsala bych vám o něm desítky článků a nasdílela vám stovky fotek. Je to město, kam se budu ráda vracet a kde se dá vždy objevit něco nového. Náš pobyt v Londýně jsem poctivě dokumentovala a vznikly tak vlogy z prvního, druhého, třetího i čtvrtého dne. Taky jsem přidala pár fotek na instagram, takže milovníci cihlových domů, parků, květinových výzdob a historických staveb si můžou dopřát bonusový materiál. A já budu doufat, že si zase někdy sednu do letadla, jehož cílová destinace bude tohle nádherné město.

Kdo byl v Londýně a které místo byste si při vaši návštěvě nenechali ujít?

You May Also Like

16 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.