Relaxační středa

by - března 18, 2015

Jednou týdně si dopřávám chvilku plné relaxace a hýčkání. Pár desítek minut, které věnuji sama sobě, odpočinku a pročištění hlavy. Zpravidla si napustím horkou vanu, vezmu si do ruky dobrou knížku a tělu dopřeji důkladnou péči.

Tuhle chvilku by si měl dopřávat každý z nás a je jedno, jestli to bude jednou denně, týdně nebo měsíčně. Důležité je, že se nenecháte nikým a ničím vyrušit a pořádně si to užijete. A je zcela na vás, jak takovou chvilku pojmete - vypijete si v klidu hrnek horkého čaje, přečtete si pár stránek oblíbené knížky, pustíte si oblíbený film, zavřete oči a necháte působit oblíbenou masku. Možností máte neomezeně.

A já vám v dnešním článku ukážu některé produkty, které jsem si pro relaxaci oblíbila v únoru, tedy v měsíci, kdy se člověk potřebuje prohřát, ale zároveň se již pomalu připravuje na příchozí jaro.


Pro uvolnění svalů, prohřátí organismu a navození té pravé relaxační atmosféry si napouštím vanu horké vody, do které vhazuji šumivé tablety Yves Rocher s vůní hrušky a karamelu. Nádherná vůně, která uvolní mysl a zavede vás do pomyslného okamžiku, kdy popíjíte horký nápoj s příchutí svařeného ovoce a kapkou karamelu. Tablety byly v prodeji v rámci vánoční edice a já jsem ráda, že jsem si je nakoupila do zásoby. Bohužel ani ty nejsou bezedné a tak mi zbývají poslední dvě.

Na vlasy si nanáším kokosový olej, sepnu je do drdolu a kokosák nechávám působit po celou dobu koupele. Pokud mám chuť, použiji ho i pro péči o obličej, kdy nanesu na důkladně vyčištěnou pleť větší vrstvu a nechávám ji vstřebat. Díky kokosové vůni se tak po vypití lahodného hruškového nápoje dostanete do exotické destinace, kde si můžete dopřát obličejovou masáž. Zkuste si jemně kroužit prsty okolo očí a pak lehce přitlačit v okolí spánku, je to skvělé!



V některé dny pak volím masku s chladícím efektem od Yves Rocher. Příjemná je hlavně v horkých, letních dnech, kdy opravdu krásně ochladí, ale nepohrdnu jí ani po koupeli, kdy pleť vzpruží. Je to příjemný pocit, jako by vás osvěžil lehce mrazivý únorový vánek.

Během toho, co nechávám působit masku, sahám po tělovém máslu s minerály z mrtvého moře z řady Avon Planet Spa. Už jen to slovíčko spa je vypovídající - jsou to takové lázně pro pokožku. Máslo je hutné, hydratační a rychle se vstřebává. Skvělá tečka za mou relaxační chvilkou.



Dopřáváte si také svou chvilku relaxace? Jaký způsob odpočinku volíte? A pokud si děláte domácí lázně, jaký je váš oblíbený výrobek?

You May Also Like

20 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.