Workshop s Alpro

by - dubna 01, 2015

Před pár dny mi v e-mailu přistála pozvánka, která v sobě ukrývala špetku kuchařského umění. Vždy jsem se chtěla zúčastnit nějakého kuchařského kurzu a tak, když se mi tato příležitost naskytla právě díky řádkům v oné pozvánce, nemohla jsem odmítnout a ráda jsem společnosti Alpro svou účast přislíbila.


Po příchodu do školy vaření Cocina Rivero mě čekalo setkání s milými lidmi a spousta zábavy s blogerkami. Celým kurzem nás svižně a vtipně provázel šéfkuchař Jan Souček, který se pyšní titulem český juniorský kuchař roku 2008. Připravil si pro nás tříchodové menu, po kterém si mé chuťové buňky libovaly blahem a žaludek se cítil spokojený.


Po celý večer mi dělala parťačku Lucka z blogu Angel Inspiration, s kterou nám šlo vaření pěkně od ruky a výsledek stál opravdu za to. Chopily jsme se nožů, struhadel, odměrek, vařeček a rozpálily jsme hrnce a pánvičky. Jako první přišla na řadu studená okurková polévka o které bych nikdy neřekla, že si ji budu chtít doma připravit. Po tomhle kuchařském večeru vím jistě, že bude v létě oblíbeným obědem. Člověk by ani nepoznal, že je v polévce mandlový nápoj. Chuť okurky doplňoval kopr, citrón a kapka olivového oleje.

Nejvíce jsem se těšila na druhý chod - steak z lososa s celerovým krémem a olivami. Osobně jsem zvyklá vařit brambory a jiné suroviny na pyré ve vodě, proto jsem byla překvapena, že jsme použili nápoj Alpro Original a náhradu smetany Alpro Cuisine. Ani nevím, jestli mi víc chutnal samotný losos, pyré a nebo dozdobení, které tvořily olivy a piniové oříšky. Všechny chutě spolu ladily a dohromady to byla naprostá dokonalost.


Během přípravy dezertu k nám do party přibyla Kačka ze Smooth Cooking, které jsem dala titul mistr oplatka, protože její skořicová oplatka byla vzorem pro všechny a během jejího tvoření měla na rozdíl ode mě pevnou ruku, jako by oplatky tvořila každý den. Žloutkový pudink z rýžového nápoje, jablečné želé a skořicová oplatka - tak zněla tečka za celým večerem. Příprava sladké pochoutky pro mě byla trochu alchymie, ale naštěstí byl pro nás předem připravený již hotový dezert, takže i zde si chuťové buňky přišly na své.


Večer se nám trošku protáhl a bylo to vyčerpávající, nicméně úžasné. Jsem moc ráda, že jsem mohla být součástí tohoto kuchařského týmu, který byl doplněn fotografem Martinem Malým - člověkem, který nám dal nejeden tip pro focení jídla. 

Z celé akce jsem pro vás natočila vlog, takže pokud jste se nasytili fotek, můžete směle přejít k videu.


Byl někdo z vás na kuchařském kurzu?
český juniorský Kuchař roku 2008
Více na: http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/sefkuchar-jan-soucek-kazdy-host-mi-dodava-energii-20131119.htmlčes

You May Also Like

16 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.