Hurá na piknik!

by - května 11, 2015

Sluneční paprsky lákají k tomu vyrazit do přírody. Snídaně, obědy i večeře často jíme na terasách, balkónech a někteří vyhledávají restaurace, které nabízí posezení venku. S přítelem však rádi volíme i jinou variantu, a to zajít si na piknik. Zabalíme všechny důležité věci a vydáme se hledat nějaké pěkné místo venku, kde si vychutnáme doma připravenou hostinu.

Základem pro piknik je pořádná deka, pikniková deka z tchibo má krásné motivy a dostatečnou velikost, abyste si piknik vychutnali v pohodlí. Vejdete se na ni nejen ve dvou, ale také s přáteli. A budete mít dost místa na to, rozložit si všechny pochoutky, které si s sebou připravíte.

Měli byste si promyslet jak zabalíte jídlo a pití. Můžete si s sebou vzít skleněné nádobí, jako třeba skleněnou láhev z butlers, ale stejně tak dobře vám poslouží nějaké plastové, které je navíc často hravé - v různých barvách a s různými motivy. Pokud se rozhodnete pro přenos teplého nápoje, co k tomu využít třeba stylový KeepCup ze Zoot? Určitě myslete na to, aby byly veškeré krabičky a láhve uzavíratelné, kvůli dotěrnému hmyzu a nechtěnému převrhnutí jídla na deku. Nadchl mě růžový, svačinový box ze Zoot ale v podstatě poslouží stejně dobře jakákoli jiná krabička. Veškeré dobroty, které si nachystáte si můžete přenést v košíku nebo chladící tašce - obojí je praktické a obě varianty mají své kouzlo.


Pokud chcete piknik povznést na jinou úroveň, vezměte si na oblíbený drink brčka. Já ty své nakupuji v IKEA. Pokud mě však omrzí plast a jednobarevnost, sáhnu po papírových, které udělají větší parádu.
Určitě se vám budou hodit i papírové ubrousky, můžete do nich stylově zabalit třeba sendviče a taky je použijete, až si budete muset od všech těch dobrot očistit ruce. Pokud si vezmete s sebou nějaký dobrý cupcake (mrkněte na mé recepty, třeba budete chtít nějaký vyzkoušet), pak se budou hodit určitě. Krásné ubrousky najdete na butlers a nebo třeba i v DM drogerii, kde je nakupuji často.

Je na vás, jestli zvolíte studenou kuchyni, nebo si přibalíte něco teplého. Pokud rádi grilujete, není problém. Existuje mnoho malých, přenosných grilů, takže si můžete svůj oblíbený steak udělat i venku v přírodě. Mě zaujal bezkouřový LotusGrill, který je k dostání v šesti barvách. Tím, že nekouří, nemusíte se bát, že na vás někdo zavolá hasiče v domnění, že podpalujete nějaký les. Mně osobně by se líbil fialový, ale pokud začne tahle značka vyrábět i růžový, ať mi dá někdo vědět. 

A abych nezapomněla, vezměte si s sebou na piknik nějakou společenskou hru nebo třeba pétanque, který hrajeme zase moc rádi my.

Máte rádi pikniky? 
Doporučte mi nějaké pěkné místa v Praze a jejím okolí, kam bychom se mohli vydat příště.

You May Also Like

9 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.