MIHA BODYTEC a moje první lekce

by - června 09, 2015

V životě jsem toho v oblasti sportu vyzkoušela už opravdu hodně. Poté, co jsem se začala plně věnovat běhání, jsem si řekla, že je nejvyšší čas, abych ho doplnila o něco dalšího. Návštěva posilovny není nic pro mě. Upřímně, nebaví mě to. Power Plate, na který jsem kdysi chodila pravidelně jsem vyloučila, protože jsem kromě zlepšené kondice nezaznamenala žádný další účinek. 

A tak mě napadla jóga. Po několika marných pokusech dostat se na první hodinu jsem to odložila a začala jsem sama cvičit doma podle videí na youtube. Ze začátku jsem byla odhodlaná a cvičila opravdu poctivě, ale znáte to. Přijdete po práci domů, jste unaveni a kromě cvičení vás čekají další povinnosti. A tak se cvičení odsouvá pořád dál a dál. Nakonec si na něj ani nevzpomenete.

Pak jsem ale slyšela o cvičení s přístrojem miha bodytec a rozhodla jsem se, že to vyzkouším.


Jde o revoluční cvičení, které trvá 20 minut a procvičíte během něj až 90% svalů, a to díky elektro svalové stimulaci. Cvičí se ve speciálním obleku s vestou a pásy, ke kterým se připnou elektrody. Jde o šetrné cvičení, které je však při správném tréninku velmi efektivní. O správný trénink se postará trenér, který musí být dostupný při každé lekci, a to jak z důvodu správného provedení cviků, tak také kvůli bezpečnosti, kdyby se vám třeba udělalo špatně.

Musím říct, že první lekce byla ze začátku poněkud zvláštní, protože člověk neví, co ho čeká. Ale bavilo mě to. Při cvičení formujete postavu, zvyšujete sílu, odstraňujete svalové nerovnosti a tím způsobené bolesti zad, snižujete příznak celulitidy, zlepšujete krevní oběh a celkově se budete cítit v pohodě. 

O této cvičební metodě se toho dá na internetu najít opravdu hodně. Je to sice finančně náročnější cvičení, ale stačí ho absolvovat jednou týdně. Můžu potvrdit, že mě bolely i svaly o kterých jsem netušila, že existují. Stihnu se zregenerovat akorát tak do další lekce. Rozhodli jsme se s přítelem, že budeme na cvičení chodit společně a budeme se vzájemně podporovat. Ono se to zdá jako legrace, ale podle vlogu, který je ze dne, kdy jsem byla cvičit a které vám níže přikládám, na mě můžete vidět, že jsem si dala opravdu do těla.

Jaké cvičení máte rádi vy a čemu dáváte přednost?

You May Also Like

30 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.