Mých pět kilometrů

by - června 19, 2015

Provádím poslední protahování, utahuji vlasy v culíku, zavírám oči, zhluboka se nadechuji a rozebíhám se... V uších mi zní jeden z mnoha playlistů, který mě motivuje k lepším výkonům a já se vydávám vstříc dalším kilometrům. Během prvních dvou si to užívám a jsem plně odhodlaná. Pozoruji vše kolem sebe, pobrukuji si písničky a na rtech mám úsměv spokojenosti.

Tento stav však netrvá věčně, blíží se totiž třetí kilometr a spolu s ním můj elán klesá. Těžknou mi nohy a já si musím v hlavě nastavit jedinou myšlenku - "zvládnu to, ještě můžu a vůbec nic mě nebolí". Pár stovek metrů se musím opravdu zakousnout a nevzdávat se. Přestávám vnímat hudbu, celé okolí je mi tak trochu šumák a jediné, na co se soustředím, je můj dech. Je to přesně ten typ dechu, který zvládáte z posledních sil a čekáte, že vám dojde.

Jenže to už se naštěstí překlenuje čtvrtý kilometr a s ním končí mé utrpení. Opět si dodávám odvahy, zrychluji, začínám vnímat okolí a v dáli už vítám svůj pátý kilometr. Mezník, který jsem si stanovila jako další cíl a který jsem zdárně zdolala.





K běhu mi stačí málo. Pohodlné a funkční oblečení, které mě nijak neomezuje. Pěkné kousky mě navíc tak trochu motivují. Ty své nakupuji nejčastěji v Lidlu, kde jsou za prima cenu a kvalita je více než dobrá. S každým dalším kilometrem si říkám, že si zasloužím nový kousek, protože se budu těšit, až si jej zase obleču při dalším běhu. To samé platí pro boty. Až uběhnu svých prvních deset kilometrů, pořídím si nové. Člověk by si měl dávat nějaké cíle. A proč se při jejich splnění něčím neodměnit? Na mě to platí.

I při běhání se chci cítit svěží, proto nezapomínám na deodorant. To, že mám ráda ty od Dove není nic nového. Teď se mi doma usídlil Powder Soft, který voní jemně a svěže, jako dětský pudr. Používám jej i během dne a je moc fajn. Nedráždí pokožku a cítím se svěže. A to oceňuji také při běhání, obzvlášť v horkých dnech.

Po běhu nesmí chybět pořádné protažení a doplnění tekutin. Čistou vodu si ochucuji citrónem či jiným ovocem a občas ji vystřídám za čaj, který si připravím před vyběhnutím. Po návratu má tak ideální teplotu.
 

Ti, co můj příběh o běhání sledují od začátku ví, že mou hlavní motivací byl závod We Run Prague. Ten se ale nekoná. Přesto jsem ráda, že jsem si k běhání stačila vytvořit takový vztah, že vlastně žádný závod nepotřebuji. I když získat někdy nějakou medaili za účast...kdo ví. Třeba se vám časem nějakou pochlubím. Už teď se těším, co mi přinesou další kilometry a určitě vám o tom zase někdy napíši.

Běháte a máte nějaký cíl? Napište mi o něm.

You May Also Like

27 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.