Tři dny s Neerou

by - června 03, 2015

Detox, slovo, které se na nás v dnešní, moderní době valí ze všech stran. Čtete o něm v časopise, na internetu, vykládá vám o něm kolegyně nebo kamarádka a dnes to budu i já.

Když se mi naskytla příležitost vyzkoušet Neera detox, byla jsem ze začátku hodně skeptická. Tyhle věci totiž nejsou nic pro mě a vidina, že bych měla být několik dní bez jídla, byla pro mě nepředstavitelná. Jsem ale bojovnice a měla jsem na telefonu pár přátel, se kterými jsem se vzájemně podporovala.

Neera je kúra, která stimuluje pročišťovací proces našeho těla. Vedlejším účinkem je pak snížení váhy, zlepšení pleti, příval energie a tak nějak lepší pocit. Během celého detoxu pijete pouze přírodní stromový sirup, který si namícháte s vodou, citrónovou šťávou a Kayenským pepřem. Důležitý je také pitný režim, takže během popíjení sirupu musíte dbát také na to, abyste vypili dostatek čisté vody. Jakékoli jídlo či slazené nápoje nepřipadají v úvahu a celý detox by to narušilo. Více o této kůře si můžete přečíst na stránkách neera.cz.

A jak to u mě probíhalo? Vyfasovala jsem množství pro sedmi denní kůru a hned druhý den jsem se do toho pustila s velkým odhodláním. První den byl pro mě překvapivě nejjednodušší. Neměla jsem hlad, což bylo pro mě zásadní. Jen ty příšerné chutě jsem musela ovládat. Ke konci dne jsem se cítila trochu unavená, ale to je normální jev, když se vaše tělo zbavuje toxinů.
Druhý den jsem se chutí nezbavila, ale když jsem viděla, že je má váha nižší o téměř dvě kila a v pase mi ubyl jeden centimetr, rozhodla jsem se chuť na maso a čokoládu potlačit. K večeru jsem měla trochu krizi, protože mi nápoj přestával chutnat a byla jsem příšerně náladová. Večer jsem byla tak unavená, že než jsem napočítala do pěti, byla jsem v říši snů.
Třetí den byl krizový. Váha mi stoupla o půl kila (normálně to neřeším, ale kvůli poznatkům z detoxu, jsem pro vás počítala každý gram, haha). Žádný centimetr, ani milimetr neubyl. Nebyla jsem už tolik unavená, ale hladová, to teda jo. Navíc mi nápoj přestal chutnat, takže jsem každou další skleničku pila jen pro pocit zasycení a odpoledne už jsem neměla co pít, ano, na den máte totiž dané množství sirupu.


Pak jsem to vzdala. Byla jsem na sebe hrdá, že jsem zvládla alespoň ty tři dny, ale další už bych nedala. Za ty tři dny jsem se však cítila méně nafouklá. Po detoxu se dodržuje mírnější strava. Doporučují se ovocné šťávy a zeleninové polévky. Ve finále jsem měla dole dvě kila, dva centimetry přes pas a mé džíny mi začaly padat. Od detoxu je to týden, jím normálně a váha se stále drží. Bohužel, očekávané vylepšení pleti se nekonalo, ale kdo ví, jestli to nebylo krátkou dobou kúry.

Aby byl celý detox ještě příjemnější, pila jsem vodu aqua angels, která je ledovcového původu a je balená ve skle. Sklo totiž uchovává kvalitu a chuť. Přítel byl trochu zklamán, že se nejedná o nic ostřejšího, ale řekněte, mít doma vodu ve skle vypadá hodně luxusně. Navíc má výborné vlastnosti. Nízká mineralizace nezatěžuje organismus, což bylo v době detoxu přínosné.

Byla to zajímavá zkušenost, nicméně jsem si potvrdila, že tohle není nic pro mě. Detoxy jsou hodně populární, ať už tento, nebo ten, kdy pijete pouze ovocné a zeleninové šťávy, nebo jakýkoli jiný a je zcela na vás, jestli se rozhodnete nějaký vyzkoušet a co od něj očekáváte.

Zkoušel někdo z vás někdy nějaký detox a jaké jste měli případně výsledky?


You May Also Like

15 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.