Saloos | Bio balzám Atopikderm

by - července 16, 2015

Přírodní biokosmetika a ještě česká? Tak na to já slyším. Saloos je značka, která se mi doma usadila teprve nedávno. První produkt jsem vám představila ve videu toho nejlepšího za květen a dnes přichází na řadu další. 

Protože se snažím své tělo očistit, tak po vysazení prášků nastal čas, abych se zkusila obejít bez hormonální mastičky na ekzém. Od mala trpím na ten atopický a mé ruce jsou část těla, kterou po většinu roku maskuji a nechlubím se jí. Můj sen o dokonalých fotkách, kdy bych se chlubila zásnubním či snubním prstenem na své pěstěné ruce je tak trochu sci-fi, pokud bych neuznala sílu photoshopu, který by mi dokázal prsty natáhnout, zúžit, vyhladit a celkově vylepšit. 

Prstýnky miluji a mám jich doma několik, proto jsem boj proti vysušeným, popraskaným a bolavým prstům nikdy nevzdala a zkoušela jsem desítky produktů. Ano, mohla bych sáhnout po hormonální mastičce a mít za tři dny relativně klid, ale dopovat své tělo několikrát ročně kortikoidy se mi opravdu nechce.

Vložila jsem tedy další naději do již zmíněné značky Saloos a do jejího bio balzámu Atopikderm. Měl by to být specialista na přesušenou a namáhanou pokožku. To je to, co mě jako první zaujalo a byl to důvod, proč jsem četla dál v popisu. Když jsem dočetla bod, že poskytuje péči problematické pokožce se sklonem k praskání, bylo rozhodnuto, že malý kelímek s modrou etiketou musím mít.


Bambucké máslo, pupálkový a brutnákový olej se vzácnými vosky se starají o mou pokožku už pár dní a já jsem z výsledku mile překvapena. Ruce si mažu hlavně na noc, abych je mohla pořádně promastit a usínám tak za doprovodu příjemné vůně a pocytu uvolňující se kůže, která dostává svou dávku hydratace. Ráno se probouzím s ucelenými prasklinkami a nepřesušenými rukami. Přes den musím samozřejmě ruce hydratovat opakovaně, ale již po pěti dnech používání se mi dává ekzém na ústup a rány jsou jen povrchové.


Chce se mi volat do celého okolí, že to funguje. Ano, trvá to několikanásobně déle, než s krémem od lékaře, ale je to pro moje tělo čistý produkt, který ho nezatěžuje. Tento balzám miluji a od prvního dne si pojistil, že bude mít na mém nočním stolku své čestné místo, protože kdykoli se mi začně ekzém opět projevovat, můžu sáhnout po kelímku, který mi uleví.

Znáte značku Saloos a vlastníte od ni nějaký produkt? Jak jste spokojeni?


You May Also Like

14 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.