wishlist | technické nezbytnosti

by - července 09, 2015

Když se řekne léto, představím si cestování, nevšední zážitky a spousty vzpomínek. Jsem ten typ člověka, co rád cestuje a poznává nová místa. K tomu všemu patří neodmyslitelně pár pomocníků, díky kterým se mohou všechny skvělé momenty zachytit, zpracovat a uchovat.

Kromě fotek, které si tisknu, lepím do diáře a doplňuji je malůvkami a texty, jsem si oblíbila také vlogy. Vám čtenářům můžu ukázat něco ze svého života a já si uchovám významné dny a můžu si je zpětně kdykoli přehrát. Letos jsme se rozhodli, že budeme více cestovat, než v předchozích letech, a to si žádá pořádnou výbavu. Jenže ta má začíná dosluhovat a nebo nesplňuje to, co bych si přála, takže byl nejvyšší čas poohlédnout se po nových kouscích.

Absolutní jedničkou v mém momentálním seznamu přání je fotoaparát Olympus PEN E-PL7 v bílo stříbrné kombinaci. Je to snad nejvíce se šířící technický produkt, který v posledních měsících doslova zaplavil internet. Není se tedy čemu divit, že ani mě se to nevyhnulo a teď na něj šetřím. Je to ale velká investice, proto se teď ptám zde i na mém instagramu, zda s ním máte někdo zkušenosti a jestli do něj opravdu jít. Obrovskou výhodu vidím v jeho funkcích, jako třeba filtry nebo přímé sdílení fotek, ve výklopném displeji a v tom, že je skladný, takže ho můžu brát všude s sebou. To se pro cestování skvěle hodí. Přeci jen zrcadlovka něco váží, což bylo třeba v Londýně dost nepraktické, a tak ji raději nechám doma. Navíc je to skvělý doplněk, který vypadá stylově. Je to srdeční záležitost už od pohledu a myslím, že až se mi jednou dostane do rukou, propadnu mu úplně.

Abych mohla všechny fotky a videa zpracovat, je potřeba notebook. Můj Acer začíná dost často stávkovat a obávám se, že se brzy budeme muset rozloučit. V jednom z minulých článků jsem vám psala, že se poohlížím po novém kousku v bílé barvě. Myslím, že mám pro technické věci v bílé trochu slabost. Ráda bych u této značky zůstala, takový Aspire V13 by nebyl špatný, ale kdo ví, třeba mi přítel vybere něco úplně jiného. V těchto věcech mu totiž plně důvěřuji, já mám pak poslední slovo pouze co se designu a ceny týče. Pokud ale máte nějaký oblíbený kousek, šup sem s ním a já ho příteli nenápadně podstrčím.

Do domácnosti jsme se rozhodli pořídit i power banku, protože nám dost často dochází baterie v mobilu a ne vždy je možnost ji dobít. Na tomhle by měli společnosti ještě zapracovat, protože pokud chceme být pořád na příjmu a sledujeme co je nového na sociálních sítích a do toho ještě stíháme vést dlouhosáhlé konverzace, fotit a natáčet, pak toho chytré telefony příliš nevydrží. A jak asi plno z vás uzná, vybitý telefon je nejen pro blogerku peklo. Takto si power banku doma nabijete, přibalíte ji na cesty a kdykoli a kdekoli ji můžete použít.

Tohle jsou tři technické nezbytnosti, které jsou na mém momentálním seznamu přání.
Jakou věc jste si v poslední době přáli vy?

You May Also Like

21 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.