{cupcakes} První výročí

by - srpna 11, 2015

Víte, jak si uvědomíte, že čas opravdu letí? Když máte oslavit první rok v novém bydlení a vy máte přitom pocit, že teprve včera jste dostali klíče, prožili jste první noc a vychutnávali si první snídani. První rok bývá většinou skvělý a ani u nás tomu nebylo jinak. Máme za sebou těžkou dřinu (ano, přenést rukama tři tuny dlažby na terasu je dřina), spoustu radosti, nových věcí ale také hádek o to, co jak bude a kam se zasadí první strom. My jsme ale za ten rok rádi a doufáme, že i ty další budou minimálně stejně tak skvělé. 

Takový první rok se neobejde bez pořádné oslavy a ta má by se neobešla bez mých oblíbených cupcaků. Oslava se nesla v meruňkovo-bílé barevné kombinaci, ale protože meruňkové košíčky nevedou, nebo jsem je v žádném svém ověřeném obchodě nenašla, sáhla jsem po světle růžové v kombinaci se žlutou. Ono se to v záři sluníčka ztratí.


Nechtěla jsem tentokrát experimentovat a tak jsem sáhla po mém osvědčeném těstě, které jsem nechala v základní podobě. 

těsto:
  • 250g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 140g moučkového cukru
  • 200ml mléka
  • 1 vejce
  • 70-80ml rostlinného oleje
  • malý kousek  másla
Vejce jsem vyšlehala s cukrem a máslem a pak jsem k němu přimíchala všechny zbylé ingredience. Aby měli hosté nějaké překvapení, přimíchala jsem do těsta fondánové kousky, které jsem sehnala v Tescu. Vy můžete do těsta zamíchat cokoli vás napadne - lentilky, kousky čokolády, oříšky, brusinky - nechám to na vás. Nebo těsto jednoduše nechejte bez extra přísady.

Klasicky jsem košíčky pekla asi 20 minut na 160°C a nakonec je ozdobila krémem z tvarohu, másla a cukru. Je to na léto osvěžující krém, který navíc připomíná tvarohový nanuk, takže návštěvu krásně ochladil. Pokud vám krém zůstane, určitě jej zamrazte a udělejte si domácí zmrzlinu.


Jako pomyslnou třešničku na dortu jsem cupcaky ozdobila cukrovými kuličkami ve stejné barvě, jako jsou košíčky. Na efekt působivé a přitom jednoduché. Návštěva i sousedi si cupcaky chválili. Jediné, co mi vytkli bylo jejich množství, zaprášilo se totiž po nich tak rychle, že na některé nezbyl ani druhý kousek.

Co takhle udělat mi malou výzvu? 
Napište mi, jakou ingredienci bych měla příště zařadit do receptu na cupcaky.

You May Also Like

16 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.