Setkání se značkou Orbit

by - srpna 07, 2015

Minulý týden jsem měla tu možnost, zúčastnit se setkání se značkou Orbit a Simčou z blogu Style Cookbook, která nás celou akcí provedla. Jako hosta si pozvala módní návrhářku Veroniku Štěrbovou, jejíž úžasné kousky můžete najít pod značkou Sophistic by Veronika. Já sama její výtvory obdivuji, takže jsem byla ráda, že jsem mohla osobně poznat autorku, která za těmito skvosty stojí. 

Setkání začalo příjemně povídáním o módě, trendech a bylo to vlastně takové to dívčí klábosení u kterého jsem se pobavila a dozvěděla se pár nových informací. Protože šlo však hlavně o značku Orbit, přišla na řadu diskuze také se stomatoložkou MDDr. Barborou Nesnídalovou a dentální hygienistkou Mgr. Hanou Kučovou.


Myslím, že debata o správné péči o zuby byla přínosná pro všechny z nás. I zde platí pravidlo "nic se nemá přehánět", ale jistá péče zde být musí. Důležité je provádět ji správně. Víte třeba, že stačí čistit zuby dvakrát denně a nejlepší kartáček je ten rovný s malou hlavičkou (plocha se štětinkami)? Probíraly se i témata jako bělení zubů nebo rovnátka. Zajímavé je, že v EU je přísná legislativa, co se bělících prostředků týče. Veškeré volně dostupné produkty mají maximální hranici koncentrace peroxidu, a to 0,1%,  takže na opravdu účinné bělení byste si měli dojít k profesionálovi. 

Před každým bělením by s vámi měl dotyčný prokonzultovat stav vašich zubů, upozornit na všechna možná rizika a hlavně by vám měl chrup před samotným bělením profesionálně vyčistit. Tak poznáte opravdu kvalitní přístup.

Samozřejmě jsme se dozvěděly také důvod, proč je dobré žvýkat žvýkačky a že vlastně reklamy tak úplně nelžou. Žvýkačky podporují tvorbu slin, které neutralizují kyseliny v zubním plaku a navíc obsahují vápník, který posiluje sklovinu. Takže jsem vlastně ráda, že je mám pořád při sobě, protože dělám pro své zdraví něco prospěšného.


Po vyčerpávající debatě se většina z nás přemístila ke smile boxu a k výbornému občerstvení. Sešly jsme se tam ve skvělé sestavě. Moc jsem si to s holkama užila a jsem ráda, že jsem je zase viděla a probraly jsme všechny novinky.

Celá akce se konala v prostorách Galerie Černá Labuť, odkud byl nádherný výhled, který jsme si všichni užívaly. Za pozvání na akci bych chtěla moc poděkovat, protože to bylo příjemně strávených několik hodin. Navíc na mě paní Hana Kučová působila tak příjemným a profesionálním dojmem, že se asi odhodlám a zajdu si k ní na zubní hygienu, které jsem se doteď opravdu bála.

Jaký vztah máte k zubařům? A kdo z vás má pořád po ruce žvýkačky?

You May Also Like

8 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.