U horského jezera

by - srpna 03, 2015

Víte co je na focení v Rakousku nejlepší? Nepotřebujete žádné extra nastavení foťáku, filtry a ani příliš zkušeností. Ona je totiž tamní příroda tak fotogenická, že to jde skoro samo. Stačí zapnout foťák, najít si objekt a zmáčknout spoušť. 

Je pravda, že mi ze všech těch odstínů zelené šla hlava trochu kolem a měla jsem chuť na něco barevného a třeba i modrého. A tak jsme se druhý den našeho pobytu vydali k jezeru Altaussee, které mi tu malou změnu nabídlo. Všude kolem to krásně kvetlo a naskytl se nám až kýčovitý pohled, kterého jsem se nemohla nabažit. Za kvetoucími truhlíky se rozprostírala vodní plocha lemovaná vysokými horami a na břehu si lebedil snad nejromantičtější horský hotel, co jsem kdy viděla. Prostě nádhera.


Teplota vody už pro mě tak nádherná nebyla, ale i přesto jsem se odhodlala smočit nohy, abych mohla vyprávět o tom, že jsem byla v tom úžasně průzračném horském jezeře. Pozorovali jsme plovoucí kačeny, páry na lodičkách a sami jsme čerpali energii z toho kouzelného místa.

Celý den jsme završili poklidným grilováním v penzionu Landhaus, kde jsme byli ubytovaní. Naše chuťové buňky si libovali, protože jsme podávali grilovanou zeleninu, houby portobello a klobásky, bez kterých by se pobyt v Rakousku neobešel. S přibývajícím časem se popíjelo a k zakousnutí nechyběly třeba vybrané sýry.


I z druhého dne je vlog (KLIK), který atmosféru našeho výletu zachytil snad ještě mnohem lépe, než samotné fotografie. A už teď vám můžu slíbit, že poslední díl našeho rakouského dobrodružství bude stát za to a určitě byste si na něj měli počkat.

Ochutnáváte na dovolené místní speciality?

You May Also Like

10 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.