V zeleném srdci Rakouska

by - srpna 01, 2015

Pár hodin cesty a stovky kilometrů nás dělily od našeho cíle, kde jsme se rozhodli trávit prodloužený víkend. Tauplitz, malebná obec ve Štýrsku, v zeleném srdci Rakouska, byla našim cílem, kterého jsme dosáhli krátce po třetí hodině ranní.

Netušili jsme, jak vypadá to místo, kde budeme trávit následující čtyři dny. Proto se není čemu divit, že když jsem ráno po probuzení vykoukla z okna, vyrazil mi dech ten úžasný pohled na horské monstrum, které bylo lehce zahalené v bílých mráčcích. Můj pohled netrval dlouho, protože se ozval žaludek, který toužil po vydatné snídani. Míchaná vajíčka, vybrané sýry a jako sladká tečka palačinka. Co víc si přát.

Pak nastal čas, kdy se naplánovala horská tůra směrem k vodopádu a do malebné horské chatičky, kde na nás mělo čekat výborné občerstvení. Když se řekne Rakousko, vybavím si hory, dřevěnou chatu a prkýnko obložené masem a sýry. A přesně to se v našem cíli odehrávalo. Než jsme však do něj dorazili, stihli jsme nasbírat pár hub, ochutnat lesní jahody a borůvky a potkat šťastné krávy, které se celé dny pasou na louce a pojídají divoké bylinky, jako třeba mátu.




Po návratu do penzionu ukázala příroda opět své kouzlo a čekal na nás dramatický západ slunce. Trval pár chvil, ale stál za to. Navíc, když si ho doplníte skleničkou vína, je to zážitek, na který se nezapomíná. Večer však ještě končit neměl. Když se z místního náměstí ozvala muzika, rozhodlo se, že si půjdeme pár not poslechnout, ačkoli prvotní plány byly trochu jiné (očistit posbírané houby a uvařit polévku). Během večera jsme stihli ochutnat několik drinků a obdivovali jsme místní domácí pochutiny.

Když jsem nad ránem usínala, byla jsem plná zážitků a těšila jsem se na to, až vám o nich povím a ukážu vám vybrané fotky z prvního dne.


Ačkoli byl celý den opravdu náročný, byl vydařený a každá minuta stála za to. Někdy fotografie řekne více než tisíc slov, ale natočila jsem pro vás i vlog, který si už můžete prohlédnout (KLIK). A již brzy se můžete těšit na naše pokračování rakouského dobrodružství.

Kdo z vás byl v Rakousku a jak se vám tu líbilo?

You May Also Like

29 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.