Foodparade 2015

by - září 08, 2015

Ten pocit, když se procházíte zámeckými zahradami, hraje příjemná hudba a vzduchem se linou ty nejúžasnější vůně, jaké si dovedete představit. Tak nějak vypadal můj první festival jídla Foodparade...


...a už teď vím, že nebyl první a zároveň poslední, protože ta atmosféra byla úžasná. A to nemluvím o těch dobrotách, které čekaly na každém rohu. Je libo cold brew, výborné hamburgery nebo chcete ochutnat tu nejlepší zmrzlinu Angelato? Všechno tu najdete. 

My ochutnaly navíc delikatesy jako bezlepkový sandwich s cizrnovým hummusem, koriandrem a bezlepkovými tortilla chipsy, gazpacho a nebo třeba kari rizoto. Na tyto dobroty jsme narazily u stánku Food Story a doufám, že to nebylo naposledy, co jsem od nich něco ochutnala. 

Velkým zážitkem byla pro mě již zmíněná zmrzlina Angelato. Příchuť jasmínová rýže mě tolik neoslovila, za to mák se švestkami byl lahodný, jako byste jedli buchtu od babičky. A pokud chcete tu nejlepší pistáciovou zmrzlinu, pak jedině tu od Angelato. No a samozřejmě jsem musela ochutnat i mou oblíbenou stracciatellu a ani tady jsem nešlápla vedle.


Foodparade byla skvělá akce a já se už teď těším na to, až se podívám na nějakou další, podobnou. Jen bych si měla vymezit speciální kasičku na útratu, protože za výborné jídlo se utrácí opravdu ve velkém. Na tento festival jsem se dostala díky mé sestře, která zde ve foodie stanu Chefparade vedla svůj čokoládový workshop. Na její pohled na celou akci se můžete podívat v jejím článku (klik) a pro živější pohled si pusťte vlog, který vás zavede k dalším dobrotám a dá vám ochutnat tu pravou atmosféru food festivalu.


Kdo z vás byla taky na Foodparade a nebo jiné podobné akci?

You May Also Like

34 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.