Jak si zpříjemnit cestu letadlem

by - září 12, 2015

Je to tady! Panika, stres, radost - smíšené pocity a emoce se ve mě mísí a připadám si jako na kolotoči. Opět nastal ten čas, kdy mě čeká několik dní volna. Jenže tomu předchází ono nutné balení, které je pro mě vždycky tak trochu zkouška ohněm. A hlavně, na nic se nesmí zapomenout! 

O pár hodin později, když už jste vyhráli svůj vlastní boj nad velkou hromadou oblečení a malou cestovní taškou nebo kufrem, přichází oněch několik dlouhých okamžiků, které budete trávit v letadle. Patřím k těm lidem, kterým létání nevadí, ale ani jej příliš nevyhledávám. Miluji cestování, o tom žádná, ale dlouhé hodiny v letadle, bez toho bych se obešla.

A protože jsem už něco nalétala, mám své vychytávky na to, jak si zpříjemnit let. Jak se zabavit a jak vypadat po příletu alespoň trochu svěže.


První hodina v letadle mi uteče. Pozoruji vzdalující se krajinu během vzlétání, obdivuji dokonalé uniformy posádky letadla a na pár minut mě  zabaví i nádherný pohled na mraky. Jenže pak nastává dalších několik hodin a tam už to taková sranda není. A tak přichází na řadu pár společníků, kteří se mi o zábavu postarají.

Bílý Huawei, můj mobil, který mě dostal svým designem a je mi věrným společníkem, mám neustále při sobě. Během letu si pouštím hudbu, prohlížím fotky a nebo si zapisuji do diáře různé body ohledně blogu a plánů do budoucna, které mě napadnou.

Když mám chuť číst, přichází na řadu čtečka Kindle, která obsahuje už několik desítek knih od těch poučných až po romány. Většinou ale vydržím číst jen několik desítek minut, pak jde na mě spánek. Pro tyto případy mi slouží přítel, který má náramně pohodlné rameno. Zaspat část letu je k nezaplacení.

No a v případě, že mě předchozí program pro můj let začne nudit, přichází na řadu poslední záchrana, a to časopis. Občas mám chuť na něco módního a někdy sáhnu po bytovém designu, kde si moc ráda prohlížím obrázky. V některých situacích však raději zvolím food časopis, u kterého si představuji, jak veškeré dobroty připravuji ve velkolepé kuchyni.

No a protože jsem vystřídala všechny své pomocníky pro let, je nejvyšší čas připoutat se a nachystat se přistání.


Rychle se přepudrovat, abych dostala zdravou barvu a zamaskovala případné důkazy po spánku (znáte to, když se občas probudíte s otlakem na tváři nebo malými kruhy pod očima). Tento pudr od Avonu je můj oblíbený a má skvělý odstín, který mi padne na opálenou tvář. Navíc mi nahradí makeup, který na dovolené u moře většinou nepoužívám. A pokud použiji štětec Hakuro H51, podaří se mi ho krásně zapracovat.

Pro svěží rty poslouží hydratační rtěnka v tužce od Yves Rocher. Odstín Rose sorbet je ten pravý pro dovolenou a navíc ho můžete lehkým poklepáním nanést i tvář místo tvářenky.

Pro svěží dech mám pak u sebe neustále žvýkačky. Pokud si je navíc dáte během vzletu a při přistání, pomůžou vám vyrovnat tlak a nezalehne vám v uších. 

Jako poslední vychytávku mám u sebe vždy krém na ruce. Už jen z důvodu, že je mám dost suché ho potřebuji pořád u sebe. A pokud si jím namažete celé ruce včetně předloktí, krásně vás to osvěží a dostanete hydratační vzpruhu, která vás po letu tak trošku probere.

Protože náš let trvá tři hodiny, vystačím si s těmito pár věcmi, které mi pobyt v letadle zpříjemní. Navíc všechny využiji i během samotné dovolené, takže mi nezabírají žádné místo navíc, a to je taky moc fajn. 

Jak se zabavujete během letu vy a jak dlouho trval ten váš nejdelší?

You May Also Like

37 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.