Mallorca 2015

by - září 30, 2015

Návrat do reality bývá často krutý, zvláště pak, když se vracíte odněkud, kde máte kus svého srdce. A já mám kus toho svého právě na Mallorce. Je to už sedm let, co jsem na tento kouzelný ostrov zavítala poprvé a už při první návštěvě mě přesvědčil o tom, že ho budu milovat napořád. Kouzelná místa, skvělá kuchyně a báječní lidé. 

Při každé dalším přistání na letišti obklopeném palmami jsem si říkala, že už mě nemá čím překvapit. A pokaždé jsem se mýlila. Poprvé jsem zde viděla mé milované delfíny tváří v tvář a letmým dotykem jsem zjistila, že vůbec není tak hebký, jak jsem si vždycky představovala. I tak byl ten zážitek natolik silný, že jsem měla slzy v očích. Za těch několik let jsem poznala, že Mallorca nabízí jak kouzelné přístavy, tak také romantická místa v horách. Najdete zde klid, dobrodružství, vášeň a mnohem víc. Na co si jen vzpomenete. Mallorca si vás prostě získá.


I při letošní dovolené jsme navštívili nová místa, ochutnali jsme místní kuchyni a trávili jsme většinu času s přáteli. Nejsilnějším zážitkem byl výlet lodí, katamaránem, který jsme si to opět užili po svém. Ten pocit svobody, když vám do tváře fouká vítr a všude kolem je širé moře a jen v dáli vidíte vzdalující se přístav, to je ten pocit, kterému říkám naprosté osvobození.

Celý pobyt byl úžasný - jízda kabrioletem podél pobřeží, drinky při západu slunce, jízda na kole podél pláže, posezení v kavárně, dlouhé hodiny povídání si u večeře s přáteli, spousta zábavy a jen minimum koupání v moři, na to totiž nebyl příliš čas. 

Rozloučení s tímto pohádkovým ostrovem bylo třešničkou na dortu. Už sedm let jsem toužila jít do jedné restaurace, kde jsou palmy ozdobeny světýlky a uprostřed zahrady se nachází kašna s ohněm a tekoucí vodou. Trochu kýč, ale přitom neuvěřitelně osobité místo. A právě poslední večeře se konala zde. Bylo to pro mě obrovské překvapení a neuvěřitelně jsem si to užívala. Ani ne tak pro to místo, jako pro ty osoby, které seděly kolem mě. Společně jsme si vychutnávali ty nejlepší steaky, svěží salát a samozřejmě se popíjelo dobré víno a koktejly.


Tohle místo mi dalo několik úžasných vzpomínek a doporučuji každému, aby se sem jednou podíval. Kdybych mohla, zaplavila bych vás fotkami, ale vybrala jsem jen ústřižky. Další fotky si můžete prohlédnout na mém instagramu (klik) a již brzy se objeví i video na mém vlogovém youtube kanále (klik).

Jaká byla vaše nejlepší dovolená a na které místo rádi vzpomínáte?

You May Also Like

9 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.