Coffee to home

by - října 02, 2015

Když si půjčíte něčí časopis, měli byste si dávat pozor na jeho obsah a na to, abyste nenechali svůj zrak na jedné stránce příliš dlouho. Pak totiž začnete objevovat věci, které si zamilujete od prvního pohledu a které vás budou něco stát. 

Já jsem takto narazila na zajímavý projekt Coffee to home, kterému bylo věnováno sice jen pár vět, ale už i tím zbystřila má pozornost a já si sedla k počítači a začala si o tomto projektu vyhledávat něco víc. Jedná se v podstatě o kávové předplatné, což mě, milovníka kávy, nenechalo chladnou. Každý měsíc k vám domů doputují tři výběrové kávy, tři zážitky z celého světa o které se můžete podělit, nebo si je vychutnat sami. 


V každém balíčku najdete tři 50gramové sáčky káv z těch nejlepších pražíren. Nebojte, není to málo, vystačí vám to na pět až šest šálků. A během těch několika posezení u dobré kávy si můžete zapisovat na přiloženou kartičku, jak vám chutnalo a ještě si o ní něco přečíst. A víte co je skvělé? Že pokud vám nějaká zachutná natolik, že byste ji chtěli doma ve velkém balení, pak si ji můžete přes Coffee to home objednat.

Mně se na celém projektu líbí i to, že si můžete sami zvolit, zda dostanete kávu zrnkovou a nebo již namletou. Já osobně si zvolila zrnka, protože jsem si je chtěla osahat, přičichnout si k nim a hlavně si užít to uvolňování vůně během mletí. 

V mém zářijovém balíčku se ukrývala káva Panama Rancho Gotta charakteristická jemnou chutí grepu, sladkými tóny a mírnou aciditou. Snažila jsem se pro vás najít, jak bych vysvětlila slovo acidita, protože já sama jsem přesně netušila o co jde. Acidita by měla vyjadřovat působivost a živost kávy, to jakou chuť ve vás zanechá. Vysoká acidita může být štiplavá až jiskřivá a ta nízká je naopak jemná, sametová. Pokud se tu najde odborník na tento pojem, budu ráda za širší či správnější objasnění. Ale pro tu představu, to snad takto stačí. Kávu do balíčku připravila pražírna BotaCoffee.
Tato káva mi chutnala nejméně, ale to neznamená, že nebyla dobrá. Intenzivní vůni doprovázela lehká kyselost. A právě kyselost rozhodla o tom, že tuhle kávu bych zařadila na třetí místo.


Pražírna Rebelbean se postarala o druhou kávu, kterou je Kolumbie Huila. V popise se dočtete o granátovém jablku, švestkách a skořici, to samotné už zní moc lákavě a chutně. A právě na tuto kávu jsem se těšila nejvíce, až ji ochutnám. Byla úžasná, chuťově výrazná, její aroma provonělo celý dům a když jsem ji  nakombinovala s našlehaným mlékem, byla jsem v sedmém nebi.

Poslední káva byla Etiopie Sidamo z pražírny mamacoffee. Sametové tělo, výrazná chuť citrusů, jasmínu a kořeněná dochuť. Kávu z této pražírny jsem měla možnost vyzkoušet již při mé návštěvě kavárny La Kavárna, takže jsem se docela těšila na další chuťový zážitek. Zlatý střed tohoto balíčku.

Zatím jsem se rozhodla neobjednávat si žádnou kávu ve větším balení, protože jsem docela zvědavá na to, co mi přinese další balíček.



Pokud se vám tento projekt líbí, určitě jej vyzkoušejte. Můžete si objednat předplatné na jeden (270Kč), tři (750Kč) nebo šest (1400Kč) měsíců. Já si po svém testovacím balíčku pořídím nejspíš rovnou půlroční předplatné a už teď se těším na to, do kterých koutů světa mě zavede ten říjnový. 

Co říkáte na tento projekt? Lákalo by vás to?

You May Also Like

27 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.