{cupcakes} S karamelizovanými jablky

by - listopadu 18, 2015

Podzim se ukazuje v plné síle a často nás v posledních dnech překvapuje i slunečními paprsky. A právě to mě inspirovalo k dalšímu pečení cupcaků, které budou reprezentovat právě tohle období, a to ve všech směrech. Představte si vůni hřebíčku a chuť karamelizovaných jablek se špetkou skořice. Tak přesně takové budou ty dnešní cupcaky, které voní i chutnají po podzimu.

Už při samotném pečení se bude kuchyní linout vůně a vy si budete přát, aby už nastala ta chvíle, kdy se zakousnete a vychutnáte si první sousto s dokonalou souhrou chutí.



Nejdříve si ve velké míse vyšleháte vejce s cukrem.  Ke vzniklé hmotě přimícháte rozpuštěné máslo, mléko a vanilkový cukr.
V další míse smícháte hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Směs těchto suchých ingrediencí přimícháte k vyšlehané hmotě z vajec, cukru, mléka a másla a vymícháte si hladké těsto. Nakonec do těsta zamícháte špetku mletého nebo drceného hřebíčku a asi lžičku skořice.

Už máte na cupcaky chuť? Ještě musíte chvíli vydržet! Těsto rozdělte do košíčků a pečte přibližně 20minut na 180°C.
Než se vám dortíky upečou, oloupejte si  jablka, které pak nakrájíte na kostičky. V pánvičce si rozpusťte máslo přisypte nakrájená jablka, cukr a skořici. Jablka nechte asi 15 minut za občasného míchání zlehka provařit a zkaramelizovat. Jablka pustí trochu šťávy, takže se nemusíte bát, že se vám směs připálí.

Už se blížíme do finále! Než vám upečené cupcaky a karamelizovaná jablka vychladnou, vyšlehejte si ze zbytku kostky másla, moučkového cukru a mléka sladký krém. Ano, na tento celý recept vám stačí jedna kostka másla, takže na samotný krém vám zůstanou přibližně tři čtvrtiny. Krému si můžete udělat samozřejmě více, ale mně tohle množství na 12 cupcaků vystačilo.

Upečené cupcaky si podle libosti nazdobíte krémem a karamelizovanými jablky. Jablka jsou taková pomyslná třešnička na dortu. Dodají cupcakům onu dokonalou podzimní chuť a navíc je to efektivní na pohled.


Tak co, kdo z vás si tento dezert upeče? Nezapomeňte se mi pak pochlubit!
A určitě se také podívejte na videonávod na mém youtube kanále JBYbyPetra.

You May Also Like

7 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.