Sbohem žiletkám?

by - prosince 17, 2015

Je to už pár let, co jsem si přála svůj první epilátor. Vidina hladkých nohou po několik týdnů byla lákavá a jediné, čeho jsem se se bála byla bolest. Musím říct, že první použití bylo trochu náročné a pěkně jsem se u něj zapotila. Nicméně výsledek se dostavil, nohy byly hladší a s každým dalším použitím bolest ustupovala.

Bohužel můj první fialový epilátor , který byl od značky Braun, začal dosluhovat a tak jsem byla ráda, když jsem dostala možnost otestovat jeho super moderního následníka. Opět se jedná o epilátor z rodiny Braun a opět se může chlubit fialovou barvou.



Do ruky se mi dostal model Silk-épil 5 Wet & Dry, který má hned několik výhod. Tu největší vidím v tom, že je voděodolný a vy si ho tak můžete s klidem vzít do vany nebo do sprchy, kde bude epilace díky teplé vodě méně bolestivá. A to ocení především začátečníci. Ani já a ani výrobce netvrdíme, že to nebude bolet vůbec, ale bude to snesitelnější. I já, která už je na epilování zvyklá, si ho ráda vezmu do sprchy.

Další výhoda epilátoru je taková, že díky speciálním pinzetám zachytí 4x více chloupků než vosk. Nevím, jak je to na počty, ale můžu potvrdit, že vosk nemá v boji šanci. A to zde ani nezmiňuji jednodušší a rychlejší proces zbavování chloupků.

K mému vybranému modelu byl v balení také nástavec, který má sloužit k masáži pokožky. Tady si nejsem příliš jistá, jak to vlastně funguje, protože se s nástavcem nějak neumím domluvit. Před a za pinzetami jsou speciální bodce, které by měly pokožku stimulovat. Třeba tomu jednou přijdu na kloub.



V neposlední řadě patří mezi výhody dvě rychlosti, které si volíte podle typu pokožky a protiskluzová rukojeť, takže se nemusíte bát, že vám bude epilátor ve sprše vypadávat z ruky.

Na jedno nabití vydrží až 30 minut používání, takže máte dostatek času zbavit se chloupků kdekoli to potřebujete. Je na vás, zda využijete pouze zastřihovací nástavec a nebo holící hlavu s nějakým nástavcem či bez. Já osobně používám hlavně pinzetovou hlavu.

A teď vás asi zajímá, jak je to s tou výdrží oholené pokožky. Nečekejte žádné měsíce a ani dlouhé týdny. Mně stačí epilátor použít jednou týdně, aby byly nohy na dotek hladké. Druhý týden už je proces potřeba opakovat, ale pokud mi nezáleží na dotyku, pak i druhý týden jsou chloupky tak nepatrné, že si můžu vzít šortky a nikdo na pohled nic nepozná. Když si to ale porovnám s klasickou žiletkou, pak je to pro mě nejlepší možná metoda.

Epilátor stojí v obchodech kolem 2899Kč, ale když si to porovnám s žiletkou, kterou bych musela používat každý den, investice se vyplatí, protože tento kousek mi doufám vydrží několik dalších let, stejně tak jako jeho předchůdce.

Kdo z vás vlastní nějaký epilátor?

You May Also Like

8 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.