Z knižního koutku № 3

by - prosince 08, 2015

Když se mi podaří ukořistit kousek času pro sebe a jsem doma opravdu sama, pak sahám po knížce a nechám se vnést do děje na tak dlouho, jak jen to jde. Není to tak často, jak bych si přála, proto si pečlivě vybírám, po které knížce sáhnu.

Ta z dnešního knižního koutku byla jasná volba. Už jen vzhled a název mě upoutal natolik, že po přečtení popisu knížky jsem byla přesvědčena o tom, že si ji musím přečíst. Když jsem pátrala o něco víc, zjistila jsem, že knížka vychází z blogu The Daily Connoisseur. Pak už nebylo o čem déle přemýšlet a já se těšila na to, až budu mít knížku doma.


Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži je skvělá knížka. Musím to takto prozradit již na začátku, protože vás nechci dlouho napínat. Čte se jedním dechem, přenese vás do Paříže a naučí vás, jak si svůj životní styl zařídit tak trochu po francouzsku.

Celou knížkou vás provází studentka Jennifer Scottová, která se z Kalifornie vydává na výměnný pobyt právě do Paříže. Dostává se do rodiny Madame Chic, která se stává její mentorkou a inspirací. Jennifer odhaluje tajemství francouzského umění žít a v knížce vám toto tajemství poodhalí. Dozvíte se, jak si udržet postavu a přitom nehladovět, jak si uspořádat šatník tak, abyste neřešili věčný problém, že nemáte co na sebe, ačkoli vaše skříň praská ve švech a jak svému vzhledu dodat onen šmrnc a ženskost, a to i bez desítek zkrášlovacích produktů.

Je úplně jedno, zda žijete ve městě, na venkově, jste studentka nebo vydělávající žena, z knížky si to své odnese opravdu každá z vás. Já sama si pár bodů začínám osvojovat v běžném životě a ono to vážně funguje. Cítím se lépe a neřeším například každý kousek čokolády, protože třeba takový úklid při puštěné hudbě vás donutí udělat pár tanečních kreací, které ty čokoládové kalorie spálí. A co pak teprve taková chůze do schodů, která rýsuje váš zadeček. A víte že vám stačí opravdu minimum oblečení a navíc vám to pomůže určit si svůj styl?


Pokud vás knížka zaujala, pak si ji utíkejte koupit do nejbližšího knihkupectví. A pokud nakupujete raději z pohodlí domova, pak mrkněte například na Megaknihy.cz, kde je tato knížka právě v akci za příjemných 240Kč. (klik). Navíc si myslím, že by byla i krásným dárkem pod stromeček. Já vím jistě, že si knížku nechám a vždy, když budu potřebovat, nahlédnu do ní, abych si připomněla, že i maličkosti umí velké věci.

Kdo zná tuto knížku a kdo by si ji chtěl přečíst?


You May Also Like

12 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.