Jaký bude rok 2016?

by - ledna 06, 2016

Sedím si tak zabalená v dece, v ruce držím horkou kávu a za okny poletují sněhové vločky. Když se do nich zadívám, úplně mě pohltí. V očích se mi rozsvítí malá jiskra a já se přenesu o několik let zpátky. Do doby, kdy sníh poletoval vzduchem od pozdního podzimu do brzkého jara a já nadšením skákala, mávala rukama a pak jsem plakala, že mě zebou prsty. Věděla jsem, že za okny stojí někdo, kdo mi je pofouká, zahřeje, vlídně se na mě usměje a přitom se šibalsky a škodolibě lehce uculí, že jsem hloupé dítě, které si pořád sundávalo rukavice, jenom aby pozorovalo, jak ony vločky tají na mé kůži. 


Při této myšlence se do deky schoulím o něco víc a uculím se s vědomím, že i teď bych natáhla holou ruku a pozorovala, jak sníh taje a nechala ho, aby mě štípal do kůže. A nebo bych si ráda otevřela knížku Děti z Bullerbynu od Astrid Lindgrenové, kterou jsem jako dítě milovala. Tak mě napadá, že bych si ji měla pořídit do své knihovny, abych ji měla kdykoli k dispozici.



Avšak rozum a mráz mě nutí zůstat v teple domova a absence Bullerbynského dobrodružství v mé knihovně mě tak trochu nutí, abych si zvolila jinou činnost. A tak beru do ruky svůj nový diář, začínám hodnotit uplynulých dvanáct měsíců a uspořádávám si své myšlenky a představy o tom, jaký byl měl být letošní rok a vše si zapisuji na ony stránky, které mi to budou následující týdny připomínat.


Již několik let si nedávám klasická předsevzetí, ale spíše takové cíle, které mě posunou dál a budou mě dělat šťastnější a spokojenější. A věřte, ono to vážně funguje! Minulý rok jsem si slíbila, že si budu více užívat a budu uspokojovat svého cestovatelského ducha. I letos si hodlám užívat všech maličkostí a užívat si je plnými doušky. A pokud to bude při tom cestování, nebude to vůbec špatné. 



Abych si občas pročistila hlavu, rozhodla jsem se obohatit svůj aktivní život. Vedle běhání a bodytecu si občas protáhnu své tělo i u jiného sportu. Zvolili jsme si prozatím badminton, kdy budeme trávit s přítelem společný čas a já si naordinovala ranní procházky se Stacie, a to za každého počasí. Řeknu vám, že mráz, který vládne po ránu je tak vlezlý, že se musíme přemlouvat vzájemně, abychom vůbec překročily práh domu. Ale ten pocit během chůze a po návratu domů je báječný.


A tak jsem zvědavá, jak se mi mé cíle podaří plnit. Navíc si chci každý měsíc stanovit nějaký menší, krátkodobý, který mě posune k těm větším, které již ve své hlavě mám ale netroufám se je ještě vyslovit nahlas.


Uvidíme, jaký bude ten rok 2016 a já udělám vše pro to, aby byl báječný.

Dáváte si na začátku roku nějaký cíl, kterého byste chtěli dosáhnout?

You May Also Like

20 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.