Sukulent ve váze

by - března 24, 2016

Ačkoli se nepovažuji za příliš zručnou, občas se naskytnou skvětlé chvilky a já se pustím do tvoření. K tomu dnešnímu mě tak trochu donutila i náhoda. Pořídila jsem si sukulent a protože jsem nemohla najít ten pravý květináč, rozhodla jsem se, že si to pojmu po svém a tuhle rostlinku umístním do vázy.

A tak jsem se vydala nasbírat pár kamínků, pořídila jsem si hlínu a tu skvělou vázu jsem koupila v IKEA. Jediný zádrhel v celém výrobním procesu bylo neodhadnutí velikosti vázy. On se tam ten sukulent totiž skoro nevešel a já už se začínala bát, že ho poničím. Naštěstí dopadlo všechno dobře a tak mi tato kráska zdobí chodbu.

Jak můžete podle postupu vidět, na dno vázy jsem dala kamínky. Slouží tak trochu jako dekorace a hlavně mají drenážní funkci, takže zabráníte přelití. Pak už stačí trochu hlíny, sukulent usadit do vázy, lehce dosypat další hlínou a nakonec zvolit pár větších kamínků, které dáte na povrch jako dekoraci. Původně měla váza zůstat v této podobě, ale tak nějak jsem si tím nebyla pořád jistá. A tak jsem vzala provázek a celé dílo jsem doladila.

Pěstujete doma sukulenty?


You May Also Like

23 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.