Vzhůru do boje s Inlight

by - dubna 26, 2016

Budou to už skoro dva roky, co jsem poprvé slyšela o kosmetice Inlight. Má první zkušenost byla více než dobrá a na základě vzorečků jsem se rozhodla pořídit si i plné produkty. O mých prvních dojmech si můžete přečíst v jednom ze starších článků (článek - první zkušenost) a o dalších zkušenostech si můžete přečíst v článku o mé denní nebo noční péči (článek - denní péče, článek - večerní péče). 

Tenkrát jsem se s péči o pleť tak nějak poprala sama. Jenže po vysazení antikoncepce se má pleť zbláznila a rozhodla se, že mi znepříjemní několik měsíců života. Ačkoli jsem se zuby nehty držela a na obličeji jsem nedělala žádné zásahy, zanechalo to své následky. Flíčky, jizvičky a celková barevná nerovnost. S tím už si člověk sám neporadí. Začala jsem proto zjišťovat, jaké jsou možnosti, abych dala mou pleť opět do pořádku. Nesnáším jehle, mám nízký práh bolesti a jsem tak trochu citlivka. Proto jsem lékařské zákroky dala až na poslední místo. 

Když jsem stála na rozcestí a přemýšlela co dál, nabídli mi pomocnou ruku zástupci eshopu Biorganica, kde se dá mimo jiné zakoupit právě kosmetika Inlight. Toho jsem využila a pod jejich vedením se nyní pouštím do boje za lepší pleť. Pevně věřím, že za pár měsíců, až porovnám fotku před a po, budou výsledky více než znatelné.

Z původních výrobků mi v péči stále zůstává cleanser. Bio čistící balzám slouží k hloubkovému čištění pleti a jeho jemnou vůni rozmarýnu si zamilujete. Při každém použití mám pocit, že hřeje a v kombinaci s uklidňující vůní se má mysl uvolní a nachystá k spánku. Navíc usínám s pocitem, že zelený čaj a jojobový olej, které balzám obsahuje, se starají o vylepšení mé pleti přes noc. O účincích zeleného čaje jsem natočila video, tak se určitě mrkněte (video).

Balzám nanáším každý večer krouživými pohyby a lehce jím masíruji celý obličej. Na pleti ho nechávám působit po dobu, co si čistím zuby a pak jej smývám teplou vodou. Pro lepší účinky se doporučuje omytí žínkou, kterou si musím ještě pořídit. Cleanser mě krásně zbaví jak make-upu, tak také nečistot, které se mi za den na obličeji uchytí.


Pro dočištění pleti používám bio květinové tonikum, které mi příliš nevoní. S tím má ale ze začátku problém většina lidí, kteří se rozhodnout pro jeho používání. Protože ho stačí jen pár kapek a ze začátku bych ráda předešla zbytečnému plýtvání, používám k nanášení odličovací tampón, který předtím lehce navlhčím vodou. Pak přidám tři kapky tonika a pleť dočistím. Stejný postup používám také ráno, kdy tonikum pleť krásně povzbudí do nového dne.

Celou péči o pleť uzavírá line softener, který vyhlazuje vrásky, hojí akné a odstraňuje pigmentové skvrny hormonálního původu. Takže vše, co potřebuji. Používám ho ráno i večer a opět ho nanáším na celý obličej a lehkým masírováním ho nechám zcela vsáknout. Balzám obsahuje celou řadu pečujících olejů, jako třeba makadamový, mrkvový či šípkový. Ucítíte v něm také měsíček lékařský, který se používá také právě při léčení jizev.


Na první pohled se může zdát, že jsou lahvičky a kelímky malé, ale protože stačí opravdu nepatrné množství, vystačí produkty na dlouhou dobu. Já sama se teprve učím a zjišťuji, jaké množství opravdu stačí. Cleanser dávám ani ne velikost jednoho hrášku, tonika tak tři kapky a softeneru dávám množství "na špičku nože". Samozřejmě k nanášení nepoužívám onen nůž, ale dřevěnou špachtli.

Celá procedura péče o pleť je s Inlightem příjemná, voňavá a já si ji náramně užívám. Už po dvou týdnech používání je má pleť projasněnější a na dotek hebká. Jsem zvědavá, co se bude dít třeba po měsíci či dvou. Navíc mi postupně mizí veškerá suchá místa, a to hlavně na čele.

O mých postupech a dalších dojmech vás budu určitě informovat. Už teď můžu říci, že se ulevilo jak mé zatížené pleti, tak také mé koupelně, kdy  přeplněnou poličku vystřídaly tři produkty a maska, o které vám napíši někdy příště.

Máte někdo zkušenost s touto kosmetikou? Znáte ji? A kdo z vás taky bojuje proti nějaký nedokonalostem na pleti a jak?

You May Also Like

9 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.