Z knižního koutku № 4

by - května 08, 2016

Po tom, co jsem s minulou knížkou prožila pár dní v Paříži (článek - Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži), dostala jsem chuť cestovat po Evropě zase o kousek dál. Mým srdcovým městem je Londýn. Celkově Anglie mi je tak nějak blízko. Ani nevím, jestli za to můžou ty kouzelné domy z cihel, roztomilé, barevné dveře, které vás lákají u vybraných řadových domků a nebo jestli to jsou všechny ty kouzelné parky, budovy a tak nějak celkově genius loci.

A tak jsem tentokrát poprosila knižní portál megaknihy.cz, s kterým spolupracuji, aby mi zaslal knížku Zbožňuju Londýn. Pokud vás zaujme, tak si ji určitě pořiďte. Seženete ji teď za necelých 200kč a je vážně dobrá.
Splnila knížka má očekávání ohledně Londýna? Ano i ne. Uspokojil mě obsah a čtivost? Jedno velké ano!

Než jsem knížku začala číst, tak jsem čekala, že se začtu do popisku různých zákoutí a kouzelných míst, které mi v Londýně nesmí uniknout. Bohužel toho bylo v příběhu málo. Ovšem ten příběh byl tak čtivý a dynamický, že mi to ve finále vlastně ani nevadilo. Navíc, jako jedno velké překvapení mě na konci knihy čekalo pár stránek s doporučeními na vybrané hotely, restaurace a třeba taky lahůdky. Ale beru to, neobjednala jsem si přeci cestovního průvodce, ale román.

A o čem příběh vlastně je? Přečtěte si pár řádků, které vás na knížku nalákají.

Já si asi nejvíc užívala části, kde se plánovala svatba, která je zmíněná hned v samotném popisku knihy. Možná to bylo i tím, že jsem v některých detailech rozpoznávala ten můj vysněný velký den. Na stránkách najdete i plno zápletek a situace, kdy se vám zatají dech a nemůžete přestat číst, dokud nezjistíte, jak to dopadlo.

Tahle knížka je fakt dobrá a pro dlouhé a slunečné dny, které jsou před námi, se bude náramně hodit. Navíc má krásný přebal a co si budeme nalhávat, i to bývá někdy důležité. V knihovně to pak vypadá líp a to nemluvím o fotkách, které v dnešní době hýbou světem.

Jakou knížku jste si naposledy přečetli vy? Doporučíte mi něco pro letní dny?

You May Also Like

12 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.