Jak si upravuji vlasy vol. 1

by - června 20, 2016

V nedávném článku jsem vám ukázala, jak se starám o své vlasy. Musím říct, že s nimi pořád bojuji. Jsou nepoddajné, vyžadují každodenní úpravu a i kadeřnice občas bojují s jejich hustotou a tíhou. Jak se říká "každý by chtěl to, co nemá", tak u mě to platí stejně tak. Každé ráno bych se chtěla probudit s dokonale upravenými přirozenými vlnami, jen tak ledabyle vlasy prohrábnout a po zbytek dne se o ně nestarat. Protože mi to ale nebylo dopřáno, musím jim věnovat denně nějaký ten čas, aby vypadaly upraveně, alespoň po nějakou dobu.

Dnes vám ukážu první způsob, jak si vlasy upravuji a bude se jednat právě o vlny. Vlasy si natáčím dvěma způsoby, a to buďto žehličkou na vlasy, což vám ukážu někdy příště, nebo právě touhle loknovačkou od Rowenty, která mi byla poskytnuta k testování zastoupením společnosti DATART. Když pominu její dokonalý design, kdy kombinace černé a zlaté jsou prostě top, pak musím říct, že je to skvělý pomocník. Ocení to hlavně ti, kteří neumí manipulovat právě s žehličkou nebo i kulmou.  


Celý proces vytváření vln je jednoduchý a troufám si říct, že i rychlý. Na loknovačce si můžete nastavit teplotu podle typu vašich vlasů a taky čas, po který se má vlnka nahřívat. Pak už si jen vezmete do ruky pramen, držíte tlačítko během toho, co loknovačka vlasy automaticky navine a jakmile zazní zvukový signál, máte natočeno, pustíte tlačítko a vlnku můžete uvolnit. Při prvním použití jsem trochu bojovala, co vám budu povídat, ale i tak mi stačilo něco kolem půl hodiny a účes byl hotový. Teď už to zvládám i za dvacet minut, a to mám vlasů opravdu hodně.

Ještě to chce vychytat pár much, jako jak tlustý pramen mi loknovačka navine a jak tlusté prameny jsou ideální pro jaký typ vln, ale skvělé je, že nemusím přemýšlet, jakým směrem loknovačku natáčet, aby vlny směřovaly stejně. O to se právě postará tento chytrý pomocník. Oceňuji také to, že když se loknovačce něco nezdá, pramen vám jednoduše nenatočí a vy se tak nemusíte bát, že byste si vlasy zničili.



Když mám natočeno, tak si vlnky jen lehce prohrábnu prsty, trochu je poupravím a celý účes zafixuji lakem na vlasy. Momentálně používám od značky Cien, který vlasy neslepí a musím říct, že je i docela obstojný a výdrž účesu mi o nějakou tu hodinu prodlouží. Co u něj taky oceňuji je vůně. Ne že by voněl jako nějaký úžasný parfém, ale nesmrdí, což některé laky umí a já se pak v koupelně tak trochu přidušuji.

Ať už se rozhodnete vlasy natáčet jakýmkoli způsobem, důležité je, abyste si vlasy na začátku pořádně rozčesali. O to lépe se vám pak s nimi bude pracovat a vlnky budou pěkné. Já nedám dopustit na svůj tangle teezer. Každý den mě přesvědčuje o tom, že ta investice se opravdu vyplatila. 



Tohle je tedy jeden způsob, jak si upravuji vlasy a do budoucna vám ukážu další. Jestli váháte nad pořízením loknovačky, pak nemusíte. Je to sice dražší pomocník (cena se pohybuje okolo necelých třech tisíc), ale pokud nejste v natáčení vlasů zběhlí, pak vám usnadní práci a hezký účes máte vykouzlený za pár desítek minut.

Jak si nejčastěji upravujete vlasy vy?
 Kdo miluje vlny jako já a kdo už zkusil nějakou tu loknovačku?

You May Also Like

6 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.