Život offline

by - července 28, 2016

Člověk by měl občas umět vypnout, a to nejen od všedních povinností, ale i od veškerých technických vymožeností. Zkusili jste někdy vypnout internet? Ano, nejen ten domácí, ale i ten v mobilu. Ne? Tak to zkuste, byť jen na pár hodin. Uvidíte, že to není zas tak hrozné, naopak je to velmi osvobozující. 

Myslíte si, že to nejde? Ale jde. Je to těžké, opravdu hodně a vím, o čem mluvím. Blog mi přinesl mnoho nového a dobrého, ale přinesl mi také tak trochu závislost na životu online. Sociální sítě se staly mým druhým domovem a na počítači nebo mobilu trávím tolik času, že si občas říkám, co všechno bych mohla za tu dobu stihnout, kdybych nekoukala do monitoru a neťukala zběsile do klávesnice.


Proto jsem si řekla, že bych s tím měla něco dělat. Začátky byly těžké a mé odhodlání nevydrželo více než pár minut. Časem jsem ale na všem zapracovala a v současné době velmi ráda zaklapnu notebook, odložím telefon a jen tak si užívám život offline.
Jestli vás teď napadají otázky typu, co budete dělat a jestli se nebudete nudit, tak věřte, že najednou objevíte tolik možností, že si budete přát, aby měl den více hodin. A ne proto, abyste stíhali všechny své povinnosti, ale proto, abyste si mohli užít právě všechno to, co se vám v tom offline světě nabízí. 
Já se tak můžu například radovat z toho, jak mi na zahradě dozrávají naše první borůvky, obdivuji každý nový květ na mých opečovávaných rostlinách, trávím dlouhé chvíle dováděním se Stacie, s přítelem si více povídáme a našla bych toho mnohem víc. Najednou se mi začíná vybavovat kouzlo mého dětství a období na střední škole, kdy lidé opravdu žili a nevytvářeli si své životy online. Všímali jsme si věcí kolem sebe, komunikovali jsme na přímo a mám pocit, že náš život byl tak nějak bohatší. 
Proto zkuste také občas zaklapnout notebooky, zvednout hlavu od telefonu a rozhlédněte se kolem sebe. Třeba pak nebudete mít pocit, že čas utíká strašně rychle, život vám proplouvá mezi prsty a nebudete si říkat, že jste ještě nic nestihli a že si ten svůj život tolik neužíváte.

Kdo z vás umí žít offline?
A kdo z vás se taky přistihl, že je v online světě více než v tom svém opravdovém, reálném?

You May Also Like

14 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.