Říjen ve znamení sousedských sešlostí

by - října 06, 2016

Říjen nám začal skvěle, protože nás přivítal nádherným počasím, které jsme u nás využili k jedné z dalších sousedských sešlostí. Už jsem vám psala o tom, že naše bydlení miluji, a to i přes prvotní obavy? Máme totiž báječné sousedy a sousedské vztahy jsou podle mě stejně tak důležité, jako ty rodinné. Ti druzí lidé za plotem vám totiž můžou život obohatit o tolik skvělých věcí, které vy na oplátku do toho přátelského vztahu přinesete také.

A my měli v tomhle směru opravdu štěstí. Víte, když vám bydlí rodina několik stovek kilometrů daleko a vy s ní nemůžete trávit večery u ohně, nemůžete si s nimi dát šálek silné kávy po náročném dni, pak jsou tady právě kamarádi a sousedi. Ano, mohly by mi stačit online přenosy, nebo posílání fotek a věřte, že v tom jsme třeba se sestrou přeborníci, ale člověk potřebuje to živé setkání tváří v tvář a v tomhle jsou lidé, třeba právě sousedi, okolo vás k nezaplacení.

A tak si ty své hýčkám třeba narozeninovými kyticemi nebo domácí bábovkou. Oni vás na oplátku pohostí opečeným špekáčkem nebo vám pomůžou dopít otevřenou lahev vína. Vzájemně si pomáháme, zvedáme si náladu vtipy a veselými historkami ze života a postupně si tvoříme i naše společné zážitky, na které budeme moct za pár let vzpomínat. 

A tak vyhlašuji říjen měsícem sousedských sešlostí a dobrých vztahů. 

Jaké máte sousedské vztahy?
Našel někdo ve vedlejším domu nebo bytu přátele?

You May Also Like

10 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.