Můj večerní rituál

by - listopadu 23, 2016

Jako zběsilá ťukám do klávesnice, doháním poslední úkoly toho dne a zamyšleně přehazuji propisku mezi prsty. Občas se přistihnu, že pozoruji, jak se za okny hlásí paní tma, která mi přichází říct, že se blíží doba, kdy bych měla jet domů. 

Takto uběhne pár dalších okamžiků a já už rovnám věci na pracovním stole, naposledy zkontroluji e-mailovou schránku, jestli na mě neblikne neodkladná zpráva, a když usoudím, že je ta pravá příležitost ukončit pracovní den, nahážu věci do kabelky, popadnu kabát a na rozloučenou mávnu na kolegy nebo se symbolicky rozloučím s mou novou bonsají, která zůstává v kanceláři vždycky jako poslední. 
 
Zavírám dveře, zapínám pás a v rádiu hledám tu nejlepší písničku na cestu. To je ta chvíle, kdy si říkám, že bych si měla konečně pořídit svůj vlastní playlist, kde bych  našla pokaždé tu ideální melodii. Než stačím procvakat všechny stanice, nechávám za sebou světla velkoměsta a s velkým očekáváním se blížím k domovu. To jsou přesně ty dny, které mám nejraději. Žádné zajížďky, žádné noční návraty, jen přímá cesta domů.

Když za sebou zabouchnu vstupní dveře a obstarám doma to nejdůležitější, tím myslím vyvenčit a nakrmit naše čtyřnohé miláčky, obrátím svůj pohled k našemu nejnovějšímu členu rodiny a zmáčknutím jednoho tlačítka se přivítáme. Můj nejnovější parťák pro každý den je kávovar Krups, který už netrpělivě čeká na to, zda mu dám pokyn k přípravě espressa, cappuccina a nebo velké kávy. Vždycky tak bezpečně pozná, jaký jsem měla den a co mě ještě všechno čeká. Espresso pro rychlý restart, cappuccino pro chvíle relaxu a káva pro neodkladné domácí záležitosti. Pouhé stisknutí tlačítka nechá rozlinout po domě vůni čerstvě namletých kávových zrn a já si můžu za pár okamžiků dopřát svůj životabudič.

Když mi zastoupení firmy DATART, kde můžete kávovary Krups nejen omrknout, ale i zakoupit, nabídlo, že nám domácnost vybaví automatickým presovačem, netušili ani oni a ani já, jak moc se stane důležitou součástí našeho každodenního života. Doma milujeme kávu a pití té večerní je jeden z mála okamžiků, který si přes týden můžeme dopřát s přítelem společně.  

Každý večer je trochu jiný a ne vždy se domů vracím ve stejnou dobu. Jedno mám ale jisté. Pokud se z auta nepřemisťuji rovnou do postele, tak vím, že na mě čeká můj večerní rituál v podobě lahodného horkého nápoje. Nebudu vám lhát, mohla bych říct, že mám nejraději ten s mléčnou pěnou, ale to by mohlo znamenat, že jsem doma sama a mám dostatek času na to si jej vychutnat. Dost často totiž nejdříve vyjídám lžičkou mléko a až pak se dostávám ke kávě. A to přeci jen trochu trvá. Já dávám ale mnohem raději přednost černé kávě s kapkou mléka. To totiž znamená, že mám vedle sebe někoho, s kým můžu probrat uplynulý den, budoucí plány a u toho ještě stíhat další věci a vesele usrkovat z hrnku, dokud nedohlédnu na jeho dno.

Mám tady nějaké milovníky kávy? Jaké provedení máte nejraději?
A máte nějaký svůj malý denní rituál?

You May Also Like

8 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.