Podzimní detox - zábal z mořských řas

by - listopadu 11, 2016

Letošní rok se pomalu chýlí ke konci a já si uvědomila, že jsme se letos nedostali k moři. Kdybych si měla vybrat mezi dovolenou na horách a u moře, volila bych druhou variantu. Ačkoli je léto mé nejméně oblíbené roční období, tak i já potřebuji pořádnou dávku slunce, přímořský vzduch a hlavně slanou vodu, která je blahodárná pro tělo a hlavně zmírňuje projevy atopického ekzému.
Popravdě jsem se těšila i na občasné chvíle válení se u vody na lehátku a na dovádění v mořských vlnách. Nebo na výlety po vesničkách, kde vás do restaurací láká vůně místní stravy a čerstvých ryb.
Ale ne vždy se zadaří a tak jsem byla ráda, když přišla nabídka z kosmetického studia GERnétic, kam jsem si zašla dopřát relaxační zábal z mořských řas, který je ideální pro podzimní nebo jarní detox

Po celotělovém peelingu mě čekala příjemná masáž při nanášení masážního oleje z hroznových semen Huile De Massage. Olej působí příznivě na pokožku, a to zvláště na suchou. Má také schopnost zmírnit svalové napětí a únavu a podporuje krevní oběh. Účinné složky z esenciálních olejů rozmarýnu a levandule se postarají také o čichový zážitek a člověk se tak může skvěle uvolnit.

Po aplikaci oleje došlo na samotný zábal z mořských řas, tedy aplikace celotělové masky Marine Essence. Během dvacetiminutového působení jsem se opravdu přenesla do přímořské oblasti, protože mořské řasy mají svou typickou vůni. Milovníci sushi by si možná mysleli, že jsou tímto jídlem obklopeni. Není to však nic nepříjemného a dá se to vydržet. Navíc se člověk soustředí spíše na to, jak mu je krásně teplo, a to také díky termofólii. Co vám budu povídat, kdyby procedura trvala byť jen o trochu déle, asi bych usnula.

Na  závěr celé detoxikační kůry se na celé tělo aplikoval krém se stimulačními účinky Créme de Massage. V krému jsou například výtažky z artyčoku, indického kaštanu a hroznových jadérek a je výborný na redukci celulitidy a působí antioxidačně. Já si nejvíce užila masáž chodidel a krku. To byla asi nejlepší část. Ráda nosím podpatky a denně sedím celé hodiny u počítače. Tělo si uvědomí, když je mu dopřán luxus a odpočinek tam, kde to nejvíc potřebuje.


Celotělový detoxikační a relaxační zábal je skvělý pro stimulaci krevního oběhu a tělesného metabolismu. Dochází při něm k doplnění důležitých látek do organismu a k zvýšenému odplavování odpadních látek. Je pravda, že účinky byly znát ihned po proceduře. Byla jsem unavená, ale příjemně a v tu noc jsem spala jako dítě.  Okamžitý účinek zaznamenala i pokožka, která byla krásně hebká, na pohled svěží a na dotek byla jemná ještě tři dny po samotném zábalu.

Detoxikační zábaly si vyžadují jistou pravidelnost, nebo alespoň opakování a právě pro podzimní období jsou naprosto ideální. Já jsem ráda, že jsem si mohla takto příjemně odpočinout a udělat pro své tělo zase něco navíc.

Ono totiž někdy vyvážená strava a pravidelný pohyb nestačí. Očista těla je něco, co byste si měli čas od času dopřát i vy. Budete se cítit skvěle, budete plni energie a to vše se odrazí i na vaší náladě.

Zkoušel někdo jakýkoli detoxikační  zábal nebo jiný způsob očisty těla?
Jaké byli vaše zkušenosti?

You May Also Like

12 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.