Z knížního koutku | Lahodně s Ellou

by - listopadu 03, 2016

Vegetariánství, veganství, raw strava - v poslední době se nejen s těmito pojmy roztrhl pytel a staly se životním stylem mnoha lidí. Já sama se k žádnému nepřikláním. Přesto si však občas ráda prolistuji kuchařky, které jsou na některé z témat zaměřené. Při té poslední, která byla čistě na téma raw strava a kterou jsem si půjčila u kamarádky, jsem objevila skvělý recept na kokosové mléko. Těch receptů tam bylo více a já už uvažovala o koupi, ale jak se znám, knížku bych uložila na poličku vedle dalších kuchařek a vzpomněla bych si na ni jednou za rok.

To u knížky Lahodně s Ellou, kterou mi nedávno zaslalo internetové knihkupectví MegaKnihy, to bude jiné, vím to. Je nádherně zpracovaná, recepty jsou jednoduché a navíc ji napsala britská blogerka, čímž mi je ta kniha tak nějak víc sympatická. Její blog Deliciously Ella občas navštívím a tajně si přeji, aby mě pozvala na návštěvu k sobě do kuchyně a něco skvělého mi připravila

Kniha je plná receptů na zdravá jídla a tyto recepty jsou doprovázeny vyprávěním a postřehy, takže je celá knížka krásně čtivá. Líbí se mi, že recepty jsou přehledné a už na první pohled neodrazují dlouhým postupem. Kdo by chtěl stát v kuchyni hodiny, když je čas tak drahý. Myslím, že Ella přistupovala k sestavování receptů úplně stejně, hlavně nic náročného, a to se mi zamlouvá. Hned během prvního listování bylo několik stran, které zaujaly mou pozornost více, než ty ostatní. V první řadě to byla fotka se psem, jak jinak, když mám doma Stacie, hned za ní následoval salát s pečenou dýní, olivami a rukolou a recept na který se těším, ale mám z něj tak trochu strach, je batátové brownies.

Lidem jako je ona fandím a ráda bych do budoucna ke svým kuchařkám přidala i její další knihy Lahodně s Ellou každý den a Lahodně s Ellou a přáteli.

Kdo vlastní některou z kuchařek a jak se vám líbí?
Vyzkoušeli jste už některé recepty a máte nějaký oblíbený?

You May Also Like

9 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.