Adventní čas na Mallorce

by - prosince 15, 2016

Celých pět dní jsme si užívali sluníčka, pohody a hlavně přítomnosti našich blízkých. Když jsem minulý rok psala, že je čas říct na shledanou a začít objevovat nová místa, netušila jsem, že nás okolnosti vrátí zpátky tam, kde to vlastně milujeme. Ani jsme se tomu nebránili, ba naopak jsme se šíleně těšili, až budeme opět sedět v letadle a uvidíme přibližující se ostrov, katedrálu a až se dotknou kola letištní dráhy.

Dny se neuvěřitelně vlekly a já už si myslela, že se nedočkám. Když jsem pak vystoupila z letadla a nadechla se po více jak roce mořského vzduchu, věděla jsem, že jsem někde, kde se cítím jako doma. Trávit adventní čas na Mallorce jsme se rozhodli hned ze dvou důvodu. Chtěli jsme okusit místní atmosféru i v zimním čase a hlavně jsme se nemohli dočkat, až se seznámíme s novým členem rodiny.


Na to, jaký byl náš první den se můžete podívat ve vlogu, kde uvidíte tisíce světýlek, vánoční stromeček a kouzelnou, noční a tajemnou katedrálu v Palmě.


Co  myslíte, má i přímořský ostrov své vánoční kouzlo? Můžu vám povědět, že tohle byla jen malá ochutnávka a mnohem víc vás čeká na konci článku. Ale nepředbíhejte a srolujte hezky pomalu, aby vám nic neuniklo.


Druhý den nám vítr rozcuchával vlasy a my zažili  naprosto kouzelný okamžik, kdy se ozývala úvodní melodie filmu Titanic. O to víc jsem si připadala jako Rose na přídi parníku, když jsem si vychutnávala jízdu na kole. Měla jsem také pocit, že létám. Ona jízda podél pláže má něco do sebe a když si zastavíte na místě, kde vám letadla přistávají nad hlavou a vy máte pocit, že se jich můžete až skoro dotknout, pak si připadáte vážně jako v jiném světě.

Tento den jsme si hodně vzpomněli na naši Stacie. Dali jsme si pauzu na místní pláži pro psy a pozorovali jsme dovádějící čtyřnohé chlupáče, kteří se nemohli rozhodnout, zda se jim moře v tomto ročním období líbí a nebo ne.

Vrcholem dne pak bylo to, že jsme nepřišli ani o tradičního českého Mikuláše. On nás totiž i s čertem a andělem našel!



Další den se konal rodinný nákup v místním obchodním domě IKEA. Jelikož jej miluji u nás, byla jsem přesvědčena, že se mi bude líbit i na Mallorce. Jak to dopadlo se můžete podívat v dalším videu. A vydržte až do konce, protože se spolu vydáme na pláž, budeme sbírat mušle a taky si vyzkoušíme, jestli je voda studená a nebo se v ní dá koupat i v prosinci.




Předposlední den byl jako v pohádce! A to doslova. Nádherné pláže, romantika při západu slunce a kouzelná příroda. Musím říct, že mě tento malý ostrov nepřestává překvapovat a pokaždé, když jej navštívíme, tak objevíme něco nového. To jsem ale netušila, že si pro mě Mallorca přichystala ještě něco dalšího. Vánoční trhy jako na zámku s neuvěřitelnou atmosférou. A co myslíte, dočkali jsme se i sněhu a svařáku? Mrkněte na video a uvidíte.



Poslední den byl odpočinkový. Vydali jsme se do přístavu, kde jsme se jen tak procházeli a snili o životě na jachtě. Bylo by to krásné, moci vyrazit jen tak na širé moře. Objevili jsme i pár vilek, které by se nám líbilo vlastnit, ovšem ty ceny se nám už tolik nepozdávaly.

Celý den jsme uzavřeli posezením v příjemné restauraci, kde nás obklopovalo hejno ptáčků, kteří se snažili ulovit každý drobek, který po hostech zůstal.




Mallorca je náš milovaný ostrov a my už teď plánujeme další termín, kdy se tam opět vydáme. Už se těším, až budu zase odpočítávat ty dny do odletu a až opět uvidím známé tváře, místa a budu relaxovat tam, kde to máme rádi.

Máte nějaké místo, kam se rádi vracíte?



You May Also Like

5 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.