Šálek kávy

by - ledna 25, 2017

Náš vztah trvá už téměř tři měsíce. Skoro stovka dní a všechny byly úžasné. Ani nevím, zda si ty společné chvíle užívám nejvíce po ránu, u víkendového koláče anebo po práci, kdy potřebuji na chvilku vypnout. Každý ten okamžik je skvělý.

Náš kávovar, který máme od zastoupení značky Datart, si užíváme doma snad ještě více než ze začátku. Vyladili jsme poměr kávy a horkého mléka, přišli jsme na to, jak si dopřát velkou a silnou kávu a objevovat nové druhy zrnkové kávy nás neskutečně baví. Kávu Lavazza jsem vyřadila hned na začátku, protože ji máme v práci a chtěla jsem něco jiného. Docela nám zachutnala pražená zrnková káva Tesco Crema a oblíbili jsme si Dallmayr Espresso Monaco. Na své testování čeká zrnková káva Nero a značka Naber Kaffee,  kterou nám nadělila sestra pod stromeček.

Jsem ráda, že se s přítelem chuťově shodujeme a nehádáme se tak o to, jaká káva bude náš kávovar obývat.


Aby to popíjení kávy bylo veselejší, koupila jsem nám úžasné hrníčky, které jsem před nějakou dobou objevila v Lidlu. Jsou naprosto dokonalé nejen designem, ale také udrží nápoj dlouho teplý, a přitom nejsou na dotek horké. Zamilovala jsem si je na první pohled.

A když si můžu svůj šálek kávy vychutnat u stolu s čerstvými květinami, je to hned příjemnější. Jak už o mně víte, miluji květiny ve váze a už se těším, až si budu moci utrhnout první kvetoucí větvičky a doplnit je tulipány. Zatím si musím vystačit s kupovanými kyticemi.

Chvilka k nezaplacení je také ta, kdy si můžu kávu vychutnat s dobrou knihou v ruce. Momentálně čtu Saturnina, jehož výtisk je přes šedesát let starý. Nevím, kde k takovému pokladu má kolegyně, která mi ho půjčila, přišla, ale má to své kouzlo, číst klasiku, a ještě takový kousek, který už něco prožil. Můžu si jen domýšlet, kdo všechno tuto knihu během tolika let držel v ruce.


Každý šálek kávy si snažím užít a vychutnat. A přiznám se, že i v práci si během pití kávy uliji minutku jen pro sebe. Ono totiž i během těch šedesáti vteřin, kdy se soustředíte jen na sebe, vás může napadnout spousta věcí, skvěle si odpočinete a naberete energii pro další aktivity.

Milovníci kávy, máte nějakou oblíbenou značku, kterou bychom měli doma určitě ochutnat?

You May Also Like

11 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.