Čerstvé květiny a borůvkový koláč

by - února 16, 2017

Jednou týdně, a to převážně v pátek, si kupuji domů čerstvé květiny. Tedy zatím, než vypukne očekávané jaro a budu moci trhat květiny na zahrádce a na polích. Myslím, že spousta lidí kouzlo těchto barevných krásek podceňuje. Krásně voní, zútulní a zkrášlí domov, a každý pohled na ni vám zvedne náladu.

V poslední době jdou u mě stranou růže. Je to klasika, ale pro mě je mnoho jiných, zajímavějších květin. Zbožňuji tulipány, frézie a jakékoli míchané kytice, které vypadají skoro jako by je někdo právě natrhal na louce. Nádherně vypadají třeba kosatce, pryskyřníky a taky alstromérie

Skoro pokaždé, když jsem u rodičů, chodím do tamního květinářství, které je to nejkouzelnější, jaké jsem zatím viděla a obdivuji tu nádheru. To, že tam voní i čerstvá káva je možná další znak toho, že je to božské místo. Jednou bych si chtěla zkusit jaké to je pracovat v květinářství. Mít na výběr spousty květin, naučit se vázat krásné kytice a vidět spokojený úsměv na tváři toho, kdo si hotovou květinu odnáší domů. Zatím si ale aranžuji doma pro sebe, pro sousedy, známé a příbuzné. Vždy se držím hesla v jednoduchosti ji krása.




A s tou jednoduchostí to platí dvojnásob i u pečení, tedy u borůvkového koláče určitě. Borůvky, rozplývající se těsto a třeba drobenka? Tomu říkám nebe v puse. Náš borůvkový keř se zatím krčí v rohu zahrady a užívá si zimní spánek, a tak je jediný borůvkový koláč ten, který mi Yankee Candle nacpal do skleničky, abych si ho mohla vychutnat kdykoli, kdy mě napadne. A protože si tenhle koláč můžu vychutnávat bez jakýchkoli výčitek, tak tam dali i šlehačku. No paráda. A teď už si vážně přeji, aby mi někdo přinesl borůvky anebo rovnou ten nejlepší borůvkový koláče, který zná.

Znáte nějaký výborný? Máte na něj recept, nebo víte kam na něj zajít? Šup s tím tipem do komentáře a třeba za to doporučení ode mě někdo dostane taky sladkou odměnu.

Jaké květiny máte rádi a máte rádi koláče a buchty?

You May Also Like

11 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.