July Favourites 2012

by - srpna 08, 2012

Krásnou středu vám přeji,
dnes mám pro vás mé oblíbence z měsíce červenec. Tentokrát toho bylo opravdu hodně a tak jsem se to pokusila zredukovat.


Jelikož jsem v červenci byla na dovolené, tak se mým společníkem na pláži stala knížka od oblíbeného autora Mika Waltariho. Egypťana Sinuheta jsem vystřídala za Tajemného Etruska a musím říct, že i tentokrát se Waltari projevil jako dobrý autor. Chybí mi přečíst posledních pár stránek a jsem napjatá jak to dopadne. Když už jsem zmínila dovolenou, tak se musím pochlubit svým úlovkem, kterým je tato krásná květina do vlasů. Když jsem ji viděla, věděla jsem, že si ji prostě musím koupit.
U moře mám ráda, když jsou rty hydratované, lesknou se a přitom jsou přirozené. A tak jsem si na dovolenou přibalila i tento lesk na rty, který je od Oriflame. Odstín Sweet Honey vypadá trochu oranžově, ale po nanesení je téměř bezbarvý s jemným nádechem třpytek. Navíc krásně voní. A protože jsem si na něj navykla, tak jsem jej používala každý den a obávám se, že mi do konce léta nevydrží. Ale aspoň pak budu mít důvod pořídit si nějaký nový :-)
Dalším dekorativním favoritem byl lak na nehty, který jsem ulovila u vietnamců a jehož odstín mě naprosto očaroval. Více o laku na nehty si můžete přečíst v článku, který tu pro vás bude zítra!

Ještě než se dostanu k další věci, tak se vás musím zeptat, jestli taky milujete dlouhé teplé letní večery. Já tedy ano a zbožňuji když si můžu sednout třeba se skleničkou vína a jen tak rozjímat. A o lepší atmosféru se mi postará zapálená svíčka, což je další věc, bez které jsem si červenec nedokázala představit. Tuhle fialovou jsem pořídila v IKEA v trojbalení. Jak vidíte, tak ji používám opravdu ve velkém :-)


K létu patří bez pochyby také ovoce, a to především meloun, který právě od půlky července začíná být ve slevě za přijatelnou cenu a tak si ho můžu užívat co hrdlo ráčí. Mám ho ráda jen tak samotný, nebo s ovesnou kaší a nebo si ho dopřeji v osvěžujícím nápoji, na který jsem vám tu psala i recept.

via
A samozřejmě nesmíme zapomenout v létě ani na ochranu proti sluníčku. Já tento rok používala zásadně tenhle opalovací krém od Nivea, který dodává bronzový nádech a lehký třpyt. Faktor byl docela nízký, myslím, že SPF15 ale jelikož jsem měla už nějaký základ, kdy jsem se opalovala při červnovém sluníčku, tak mi to stačilo. Bohužel už jsem jej vypotřebovala a tak jsem si musela vypůjčit fotku z internetu.
Poslední věc, kterou bych chtěla zmínit, nebo spíše místo, je jezírko u mých rodičů, kde jsem strávila spoustu času. Buď jsem krmila a pozorovala ryby, nebo se opalovala a nebo si četla. Jednoduše jsem relaxovala a dobíjela si, jak se říká, baterky. 


A co bylo vaše oblíbené místo, ovoce či nějaká věc, kterou jste si v červenci oblíbili?
Mějte prima den
Petra

You May Also Like

0 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.