Plánovací tabulka

by - října 11, 2012


Dnešní článek byl spíše o výrobě než o samotném psaní a focení. Když už mluvím o foceni, chtěla bych se omluvit za kvalitu, ale bohužel bylo celý den zataženo a můj foťák se s tím nějak nepopral. Nebudu zdlouhavě psát nějaký úvod, ale rovnou se pustíme do návodu na tuhle skvělou plánovací tabulku, kterou jsem objevila na internetu a musela jsem si ji vyrobit, trochu upravit podle vlastního vkusu a podělit se s vámi.

Budeme potřebovat:
  • papír formátu A4
  • obyčejnou tužku
  • pravítko
  • černý fix
  • oboustrannou izolepu
  • karton
  • případně i pastelky, voskovky apod.
  • řezačka / nůžky
Na papír si načrtneme nejdříve obyčejnou tužkou následující nákres. Malé okýnka mají rozměr 6cm na šířku a 5 cm na výšku. Vnitřní čárkovaná část každého z nich je odměřena 0,5cm od okraje obdélníčku. Velký obdélník jsem umístila 2cm od levého, pravého i horního okraje. Malý obdélník umístěný ve velkém okýnku je odměřen 1 cm od horního a pravého okraje. Velikostně odpovídá ostatním šesti malým obdélníkům. Mezi malými okýnky mám 0,5cm mezeru. Rozměry nemusíte dodržovat a je zcela na vás jak je umístíte. Velikost malého okýnka by ale neměla být menší, abyste do nich mohli nalepit lepící papírky. Komu se nechce náčrt vykreslovat, stačí kliknout na obrázek. Uložila jsem vám ho pro přímé vytisknutí.

http://www.ulozto.cz/x8rpXUh/planovaci-tabule0001-pdf

Pak stačí jednotlivá okýnka obtáhnout černou fixou a svůj osobní plán si nějak ozdobit . Pro mě byl jasnou volbou cupcake, který jsem si načrtla a následně vybarvila, aby tabulka nepůsobila smutně. Posledním krokem je nalepení papíru na karton pro lepší manipulaci a výdrž. Papír si obkreslíte na karton a požadovanou velikost pak vyřežete nebo vystřihnete. Plánovací arch nalepíte na karton oboustrannou lepící páskou a je hotovo.


Teď už je čistě na vás, zda si tabulku umístíte na ledničku či někam jinam a jakým způsobem ji využijete. Mně přijde jako skvělý nápad mít na očích to, na co nesmím zapomenout, protože ačkoli mám diář tak přeci jen je potřeba ho otevřít. Tahle tabulka na mě bude křičet už na metry daleko a připomínat my, že mám pár věcí, které musím zařídit.

Jak se vám líbí tento nápad? Máte doma něco podobného, nebo se pustíte do výroby?

You May Also Like

13 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.