Z knižního koutku № 2

by - dubna 07, 2015

Uběhlo pár týdnů, dlouhých týdnů, a já se konečně dostala k tomu, abych otevřela další knihu a začetla se do jejich stránek. Po tom, co jsem byla přehlcena různými romány, jsem se rozhodla, že se podívám po něčem jiném. Hledala jsem nějakou knížku pro svůj Kindle, ale v jejich vyhledávání nejsem moc zběhlá a tak z toho sešlo. Na běhání po knihkupectvích nebyl čas a tak jsem byla ráda, že mi spadla rovnou do klína jedna knížka u kamarádky. 

Kniha Ovládněte svůj metabolismus od Jillian Michaels mě zaujala hned na první pohled. Už samotný název je totiž velkým lákadlem, a to hlavně v dnešní době, kdy se na vás ze všech stran hrnou fitness fotky se zdravou stravou počínaje a s ženami s vypracovanou postavou konče. Původně jsem měla v plánu přečíst si The Body Book od Cameron Diaz, ale jak už to tak bývá, ne vše plánované vyjde.


Někdo už o Jillian nemůže ani slyšet, a to hlavně kvůli 30ti dennímu cvičebnímu plánu, který ovládl svět, ale věřte, že kniha je něco jiného. Je čtivá, obsahuje plno faktů a máte pocit, že si s vámi autorka povídá. Protože kniha vznikla hlavně pro americký trh, je většina faktických informací vztahována pouze na tuto oblast, ale i tak jsou některá čísla odstrašující a nutí člověka zamyslet se. K samotné knížce jsem nepřistupovala jako k návodu na to, jak zhubnout, ale spíše jsem to brala jako knížku, která mi pomůže uvědomit si některé věci, naučit se něco nového a pomůže mi lépe pochopit jak tělo v souvislosti se stravou, pohybem a třeba také stresem funguje a co by mohlo fungovat u mě samotné. A hlavně jsem byla zvědavá, co se tady v těch knížkách skrývá, že je lidi tolik kupují. Jillian se při tvorbě této knížky spojila s lékaři a odborníky na výživu a v knížce poukazují na to, jak naše tělo ovlivňují hormony a jak celý koloběh ovlivnit svou životosprávou. Aby však nebyla celá knížka pouze teorie, jsou přidány i ukázkové recepty a příklady, jak si namíchat výživnou snídani, oběd nebo večeři. Neberte to ale jako další dietu, spíše se na to podívejte jako na odrazový můstek.


Knížka obsahovala jak nové informace, tak také věci, které jsem už znala a ví je v podstatě každý. Jen jsou podány takovou formou, že se vám zavrtají do hlavy a začnete nad tím víc přemýšlet - je to taková lehká manipulace. Ale funguje to. Člověk se cítí po přečtení nabuzený a je plný odhodlání, že dokáže své tělo ovládat a že to vlastně není vůbec tak těžké. Tedy, pokud chcete něčeho docílit a nebudete chtít zázraky na počkání.

Četl někdo z vás tématicky podobnou knížku? Jak se k tomuto tipu knížek stavíte?

You May Also Like

7 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.