Saloos | Zelený francouzský jíl

by - října 12, 2015

Nevím jak vy, ale já mám občas pocit, že je má pleť unavená, zašedlá a tak nějak bez energie a svěžesti. V tu chvíli sahám po zeleném jílu od Saloos, který dá mou pleť zase do pořádku. 

Jíl je jemně mletá hornina, která je už staletí známá pro své pozitivní účinky. Pleť umí zbavit nečistot, nežádoucí mastnoty, toxických látek a navíc ji zpevňuje, obnovuje a zklidňuje.

A to je přesně to, co má pleť občas potřebuje. Z jílu si udělám tak jednou týdně masku. Doporučeno je smíchat jíl s vodou v poměru 1:1, ale já dávám vody méně, abych měla pěkně hustou konzistenci. Přibližně 10-15 minut si pak zahraji tak trochu na Shreka, protože přesně tak s maskou na obličeji vypadám. Pokud vy sami vydržíte mít na sobě masku trochu déle, pleti to neuškodí. Mě však po 10 minutách začíná stahovat pleť opravdu dost a to je pro mě znamení, že ji mám smýt teplou vodou. 

Po aplikaci masky je pleť na dotek hebká, na pohled čistá a rozjasněná. Na závěr si na obličej nanesu a vmasíruji nějaký regenerační obličejový olej, nejčastěji ten arganový, který je můj oblíbený. 


Pokud vlastníte nějaký 100% přírodní esenciální olej, můžete jej do masky také přidat, já však na to k mé smůle pokaždé zapomenu. Jíl se dá použít také jako zábal nebo maska na tělo a dokonce si jej můžete přidat do koupele. 

Zelený jíl doporučuji na plné čáře, mně osobně pomáhá i v urychlení hojení pupínků. Tento 80g kelímek, který seženete na internetu přibližně za 100kč vám vydrží opravdu dlouho, protože na jednu pleťovou masku vám stačí malé množství. A jedno upozornění na závěr, jíl nesmí přijít do styku s kovem, takže já osobně si míchám masku dřevěnou špachtlí, kterou pak můžete masku rovnou nanášet.


 Znáte zelený jíl? Používáte jej někdo?

You May Also Like

14 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.